Guvernul a informat FMI despre intenţia impozitării diferenţiate a veniturilor începând din 2013

Guvernul a informat Fondul Monetar Internaţional /FMI/ despre intenţia de a impozita diferenţiat veniturile, începând din 2013, fără ca nivelul maxim de impunere să depăşească 16%.

‘Este una dintre intenţii, dar fără să depăşim pragul de 16%’, a afirmat miercuri, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta, răspunzând întrebării unui jurnalist legată de impozitarea diferenţiată pe trepte de venit.

‘Nu am discutat (cu FMI – n.a.) despre bugetul pe 2013. I-am informat despre câteva intenţii; urmează să le discutăm în toamnă’, a declarat primul ministru.

Citeste si:  Parteneriatul Estic al UE: Cine ce va semna la Vilnius

Întrebat despre impactul unei astfel de măsuri asupra bugetului pentru anul viitor, ministrul Finanţelor Publice, Florin Georgescu, a spus că nu discută despre ipoteze privind construcţia bugetului pe 2013, pentru că această evaluare se poate face ‘numai cu cifrele în faţă’.

‘Depinde ce alte zone de taxare sau alte zone de cheltuieli sunt modificate ca regim legislativ. Vă dau un singur exemplu- redevenţele. Există un anumit calendar de liberalizare a preţurilor la gaze naturale şi energie electrică, iar o parte din majorările de preţuri care vor avea loc se vor întoarce la buget sub formă de taxe speciale, pentru că nu este efortul propriu al companiei, ci o ajustare la preţurile internaţionale. Acele venituri vor suplimenta veniturile generale ale bugetului’, a declarat ministrul Finanţelor.

Citeste si:  România, prinsă în tsunami-ul scumpirilor. Vezi ce alimente vor costa mai mult

În contextul profitului ‘foarte mare’ anunţat de Petrom, oficialul MFP s-a referit din nou la taxele speciale asupra profiturilor din ajustarea preţurilor interne la cele internaţionale şi a afirmat că în toamnă se va adopta un întreg set de măsuri noi pentru 2013, iar acestea vor figura şi în programele de guvernare ale partidelor politice care vor participa la întrecerea electorală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close