Iohannis a refuzat să îl înlocuiască pe Leonard Orban, ca ministru al Afacerilor Europene

Primarul Klaus Iohannis, lider al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că rămâne edil al municipiului Sibiu şi a refuzat luni, la Bucureşti, oferta primită de la premierul Victor Ponta, pentru a-l înlocui în funcţia de ministru al Afacerilor Europene, pe Leonard Orban.

”Fiind ziua în care s-a remaniat Guvernul, evident că am discutat şi despre această chestiune. Şi pot să confirm că am discutat şi posibilitatea de a intra în Guvern. Nu am discutat nici atunci, nici altădată despre postul de la Externe, nici de la Interne, nici de un alt post care a fost remaniat şi a fost ocupat luni.A fost o discuţie mai degrabă generală. Ne-am oprit în discuţie asupra unui post care mi s-a părut important, este vorba de Ministerul Afacerilor Europene, dar discuţia a mers repede mai departe”, a mărturisit Iohannis.

Acesta i-a explicat luni, premierului că a fost reales pentru al patrulea mandat de primar al Sibiului şi că nu poate părăsi acum această funcţie. Iohannis a lăsat să se înţeleagă că este posibil să accepte funcţia de ministru, pe o durată determinată, cu condiţia să rămână şi edil al Sibiului.

”Eu nu pot să plec acum din Sibiu, imediat după ce am fost ales de sibieni. Primul-ministru a înţeles acest lucru şi cu asta discuţia a fost încheiată. (…) Nu pot să spun acum ce vom discuta peste şase luni. Acum a fost o discuţie pe care am purtat-o. (…) Eu cred că am clarificat destul de bine. Pe o perioadă determinată, aş putea să fiu şi primar şi ministru. Discuţia s-a terminat aşa că rămân la Sibiu”, a spus Iohannis.

Întrebat  dacă este posibil să ajungă ministru din toamnă, Iohannis a răspuns că, ”rămâne de văzut”.

Deocamdată, primarul Sibiului a preferat să plece în concediu până în septembrie, într-un loc pe care nu a dorit să îl facă public.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.