Lucrări ale unor artişti români, expuse în parcuri londoneze, pe durata JO 2012

Institutul Cultural Român de la Londra a sărbătorit, alături de oficialităţi din cartierele olimpice, amplasarea mai multor lucrări de artă româneşti în estul capitalei, pe durata Jocurilor Olimpice.

Potrivit unui comunicat al ICR Londra, sculpturi şi instalaţii impresionante ale mai multor artişti români au fost celebrate printr-un eveniment special, marţi, într-unul dintre cele mai vizitate parcuri olimpice – Victoria Park.

În colaborare cu Primăria Tower Hamlets, ICR Londra a realizat pe durata sezonului olimpic o serie de evenimente româneşti, ca parte a programului conceput special pentru Olimpiada Culturală.

Astfel, pe lângă lucrări ale unor artişti români amplasate într-unele dintre cele mai vizitate grădini şi parcuri londoneze, în estul Londrei au mai avut loc şi numeroase premiere de film, în cadrul apreciatului festival de film britanic East End Film Festival sau în parteneriat cu Four Corners, organizaţie ce activează în domeniul filmului şi fotografiei.

Două sculpturi din fân organic realizate de clujeanul Erno Bartha se află în prezent expuse pe lacul din Victoria Park, în timp ce instalaţia Playpoint Puzzle, de Miruna Amza şi Liviu Zăgan, îi provocă pe vizitatori să descopere imagini inedite din istoria Jocurilor Olimpice.

De asemenea, în Trinity Square Gardens, una dintre cele mai vizitate grădini de lângă Turnul Londrei, sunt expuse ”Staţiile culturale”, trei piese de mobilier urban aparţinând arhitecţilor Minodora Cerin şi Mircea Mărgărit.

Programul evenimentelor româneşti din cadrul Olimpiadei Culturale de la Londra (21 iunie – 9 septembrie), ROlympics, totalizează 17 evenimente, ICR fiind unul dintre cele mai active institute culturale străine din Londra. ROlympics este realizat în parteneriat cu importante instituţii britanice şi integrat marilor evenimente culturale londoneze.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.