EUR
4,84 RON
(+0.02%)
USD
4,39 RON
(+0.49%)
GBP
5,39 RON
(+0.26%)
CHF
4,53 RON
(+0.3%)
BGN
2,47 RON
(+0.38%)
BYN
1,82 RON
(+1.1%)
CAD
3,18 RON
(+0.25%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,91 RON
(-0.43%)
JPY
0,04 RON
(+0.47%)
CZK
0,18 RON
(-0.75%)
INR
0,06 RON
(+0.42%)

Ponta: Căutăm o soluţie pentru returnarea banilor din taxa auto fără a se mai apela la instanţă

Premierul Victor Ponta, care a preluat interimatul la conducerea Ministerului Justiţiei, a declarat, joi, că se caută o soluţie astfel încât banii încasaţi prin taxa auto să fie returnaţi fără a mai fi nevoie de procese.

„Am discutat (…) să identificăm împreună o procedură administrativă prin care zecile de mii de procese aflate pe rol ale cetăţenilor români care îşi cer înapoi banii încasaţi ilegal să fie soluţionate fără a se mai apela la instanţă. Suntem într-o situaţie identică cu ceea ce se întâmpla cu acei bani încasaţi ilegal pensionarilor (din CASS, n.r.).

Am dat banii înapoi, la fel trebuie să facem şi cu taxa auto. E clar că legea adoptată anterior a fost o lege care nu corespundea normelor europene şi nici celor constituţionale. E clar că Guvernul va trebui să dea banii înapoi”, a susţinut Ponta, la finalul unei discuţii pe care a avut-o cu secretarii de stat din Ministerul Justiţiei.

El a criticat faptul că această problemă a fost amânată de guvernele anterioare şi a afirmat că problema va fi rezolvată „probabil” printr-o ordonanţă.

„Avem deja sute sau mii de decizii judecătoreşti şi toate sunt identice, Guvernul a pierdut procesul. Nu are rost să-i mai ţinem pe ceilalţi zeci de mii de procese şi să ţinem instanţele judecătorii, grefierii ocupaţi, ci trebuie să recunoaştem că legea Guvernului Boc a fost greşită şi să găsim o posibilitate de rambursare a banilor pe care statul i-a încasat ilegal”, a declarat Victor Ponta.

Citește și
3 Comentarii
 1. ALICE spune

  buna

  si cei care dorim sa inscriem o masina acuma cum se procedeaza?
  ce se mai plateste?

 2. fane spune

  guvernul Tariceanu a bagat taxa auto B O U L E

 3. Dan spune

  Trebuie scoasa caci oricum statul castiga din alte taxe.Sa nu fie doar de campanie caci asa zicea si Base ca este ilegala si a triplat taxa.Mare economie au facut pt poluare dar padurile arse au complectat poluarea pe un an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata