Ponta: Căutăm o soluţie pentru returnarea banilor din taxa auto fără a se mai apela la instanţă

Premierul Victor Ponta, care a preluat interimatul la conducerea Ministerului Justiţiei, a declarat, joi, că se caută o soluţie astfel încât banii încasaţi prin taxa auto să fie returnaţi fără a mai fi nevoie de procese.

„Am discutat (…) să identificăm împreună o procedură administrativă prin care zecile de mii de procese aflate pe rol ale cetăţenilor români care îşi cer înapoi banii încasaţi ilegal să fie soluţionate fără a se mai apela la instanţă. Suntem într-o situaţie identică cu ceea ce se întâmpla cu acei bani încasaţi ilegal pensionarilor (din CASS, n.r.).

Am dat banii înapoi, la fel trebuie să facem şi cu taxa auto. E clar că legea adoptată anterior a fost o lege care nu corespundea normelor europene şi nici celor constituţionale. E clar că Guvernul va trebui să dea banii înapoi”, a susţinut Ponta, la finalul unei discuţii pe care a avut-o cu secretarii de stat din Ministerul Justiţiei.

El a criticat faptul că această problemă a fost amânată de guvernele anterioare şi a afirmat că problema va fi rezolvată „probabil” printr-o ordonanţă.

„Avem deja sute sau mii de decizii judecătoreşti şi toate sunt identice, Guvernul a pierdut procesul. Nu are rost să-i mai ţinem pe ceilalţi zeci de mii de procese şi să ţinem instanţele judecătorii, grefierii ocupaţi, ci trebuie să recunoaştem că legea Guvernului Boc a fost greşită şi să găsim o posibilitate de rambursare a banilor pe care statul i-a încasat ilegal”, a declarat Victor Ponta.

Loading...

Citește și
loading...

3 Comentarii
 1. ALICE spune

  buna

  si cei care dorim sa inscriem o masina acuma cum se procedeaza?
  ce se mai plateste?

 2. fane spune

  guvernul Tariceanu a bagat taxa auto B O U L E

 3. Dan spune

  Trebuie scoasa caci oricum statul castiga din alte taxe.Sa nu fie doar de campanie caci asa zicea si Base ca este ilegala si a triplat taxa.Mare economie au facut pt poluare dar padurile arse au complectat poluarea pe un an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.