Premierul Ponta: Prognoza în scădere a ratei de creştere în economie, cauzată de secetă

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, 9 august, că prognoza de creştere economică este în scădere din cauza secetei care a afectat agricultura.

„Anul trecut a fost un an excepţional pentru agricultură şi asta a ajutat într-un fel în a se ajunge la zero, de fapt, nu am mai avut scădere economică. De data asta toate previziunile din agricultură sunt negative”, a afirmat Ponta, într-o declaraţie de presă susţinută la MJ.

El a identificat o altă cauză şi în speranţele „hiper-optimiste” referitoare la fondurile europene care vor fi accesate şi încasate.

„Practic, noi acum suntem în grafic cu absorbţia de fonduri europene, dar avem şi ne vin din urmă auditurile pe 2010 şi 2011 pe care nu le mai putem schimba şi care înseamnă bani pierduţi.

De aceea, de câte ori îi aud şi pe domnul preşedinte suspendat şi pe alţii vorbind de bani europeni, le cer să-i sancţioneze cât mai dur posibil pe domnul Botiş, pe domnul Lăzăroiu şi pe doamna Barbu, dacă vorbim de POSDRU, de exemplu, dar mai sunt alte situaţii”, a susţinut premierul Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.