Soprana Felicia Filip: Artişti mari ca Mihaela Ursuleasa nu ne părăsesc niciodată

Soprana Felicia Filip consideră că artiştii mari, precum a fost Mihaela Ursuleasa, nu ne părăsesc niciodată.

„Artişti mari ca Mihaela nu ne părăsesc niciodată. Rămân în noi prin creaţiile lor şi prin amintiri. Am cunoscut-o când de-abia atingea sau nici măcar nu atingea pedalele pianului. Atât de mică, dar atât de mare. Este o învingătoare, pentru că şi-a depăşit statutul de copil minune şi a devenit minunea pianistică Mihaela Ursuleasa, cea care spuneam că este cu noi nu a plecat, nu ne-a părăsit”, a spus soprana.

Felicia Filip, soţul său şi soprana Angela Gheorghiu s-au recules joi la catafalcul celei care a fost copilul minune al pianisticii româneşti – Mihaela Ursuleasa.

Cele două soprane au asistat, alături de mama artistei, Agripina, la un moment muzical cuprinzând pagini din muzica sacră românească şi internaţională, susţinut de corul Accoustic, dirijat de Daniel Jinga, în rotonda Ateneului Român răsunând acorduri de Johannes Brahms, Randall Thompson, Nicolae Lungu, Paul Constantinescu şi Irina Odăgescu-Ţuţuianu.

„Cea care s-a implicat şi ne-a solicitat acest gest a fost Angela Gheorghiu”, a declarat, Daniel Jinga.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al pianistei Mihaela Ursuleasa a fost depus joi în Rotonda Ateneului Român, pentru ca toţi cei care au cunoscut-o să-i aducă un ultim omagiu.

O ceremonie de doliu, care va cuprinde o slujbă religioasă, dar şi cuvinte de adio rostite de artişti sau de personalităţi ale lumii politice româneşti, este prevăzută pentru ora 19,00.

După ceremonie sicriul cu trupul neînsufleţit va pleca spre Cimitirul Bellu, unde va rămâne în capelă până vineri dimineaţă, la ora 9,30, când Mihaela Ursuleasa va fi înmormântată în cavoul familiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.