Victor Ponta: Bugetul MJ are nevoie de sprijin la rectificarea bugetară din 23 august

Ministerul Justiţiei are nevoie de sprijin la rectificarea bugetară care va avea loc pe 23 august, a declarat, joi, premierul Victor Ponta, adăugând că sunt „necesităţi financiare” ce ţin de aplicarea noilor reglementări, în special a Codului de procedură penală.

El a mai spus că în acest an mai trebuie finanţate 50 de noi posturi de judecători şi 280 de posturi de grefieri, urmând ca în 2013-2014 să fie asigurate restul finanţărilor necesare.

„Avem din păcate un buget de investiţii pentru buna funcţionare a instanţelor care s-a epuizat în totalitate în luna mai. La foarte puţin timp după ce am venit la guvernare, practic toţi banii erau cheltuiţi.

Nu este neapărat un reproş la adresa fostului ministru domnul Predoiu că a cheltuit toţi banii până în mai pentru că erau foarte puţini. Este mai degrabă un reproş la adresa modului în care s-a gândit bugetul Ministerului Justiţiei. 35 milioane lei, mai puţin de 10 milioane de euro pentru modernizarea instanţelor judecătoreşti, la nivelul întregii ţări reprezintă de fapt câteva picături într-un ocean de necesităţi”, a susţinut Ponta, care a avut o întâlnire cu secretarii de stat din MJ.

Premierul Victor Ponta asigură interimatul la Ministerul Justiţiei.

Citește și
1 Comentariu
  1. Ponta si Crin, tot mai disperati spune

    Ponta- disperat sa ramana la guvernare, calcand in picioare tot: oameni, economia, bunastarea, criza financiara creata de euro…adica nepasare!!!..
    Crin- disperat sa ramana la Cotorceni si ar face orice sa nu plece trecand la amenintari, la crize de om nebun stiind cu totii ca are probleme psihice si poate fi un real pericol pentru tara. Daca mai apare inca o data in fata unor oficiali straini si se prezinta fara medicamentaita luata atunci ne vom lua adioa de la lumea civilizata.
    Doi nebuni, doi dictatori care au bagat tara in haos crunt! Trebuie sa facem ceva pana nu vom fi alungati definitiv din UE!
    Atunci chiar o sa redevenim o tara comunista asa cum se si doreste de catre USL!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.