EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Victor Ponta: Nu mă simt intimidat, presiunea este pe umerii Guvernului

0

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că nu se simte nici intimidat, nici ameninţat în legătură cu listele electorale, el subliniind că presiunea cade întotdeauna pe umerii Executivului.

„Nu mă simt nici ameninţat, nici intimidat, dar spun un singur lucru – eu şi cu domnul preşedinte Antonescu colaborăm foarte bine. Presiunea principală este pe umerii Guvernului. Preşedintele are atribuţiile sale, greul cade întotdeauna pe Guvern”, a spus premierul.

Crin Antonescu a afirmat, marţi seară, într-o emisiune la Antena 3, că Executivul a dat senzaţia unei „timidităţi” şi că acesta ar trebui să acţioneze conform primei decizii a CCR privind referendumul din 29 iulie.

„Este nevoie ca instituţiile să nu se lase intimidate şi aici mă refer, în primul rând, la Guvern, care a dat senzaţia, trebuie să o spun, unei anumite timidităţi şi anumitor ezitări.

Primul este Guvernul care are două lucruri, în această privinţă, de făcut: unu, să facă exact ceea ce i-a cerut Curtea Constituţională în decizia sa din 2 august, prima decizie, şi ceea ce s-a explicat foarte clar, fără niciun fel de loc de interpretare, în motivaţia Curţii.

Pe de altă parte, Guvernul trebuie să ia toate măsurile pentru ca propriile sale instituţii să nu se lase intimidate şi pentru ca toţi cetăţenii acestei ţări să fie apăraţi în faţa ameninţărilor şi intimidărilor, la care Traian Băsescu, situat practic în afara legii şi în afara răspunderii ca oficialitate, recurge. Asta cred că trebuie să facă Guvernul”, a completat Antonescu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.