Râul Putna a secat pe o porţiune de 20 de kilometri

Râul Putna a secat pe o porţiunea de circa 20 de kilometri, între localităţile vrâncene Boloteşti şi Mirceşti, iar alte râuri din Vrancea au atins minime istorice, potrivit datelor furnizate de Societatea de Gospodărire a Apelor.

În perioadele caniculare, râul Putna îşi mută albia pe sub pământ, în dreptul localităţii Garoafa, fenomenul fiind cunoscut ca Putna Seacă, însă specialiştii spun că fenomenul nu a fost niciodată atât de accentuat ca în vara aceasta.

În zona montană, pe râul Zăbala, debitul a rămas la o capacitate de 20% din cel normal, iar pe pârâul Năruja, în zona Herăstrău, apa are un debit de 40%.

În zona de câmpie, râul Milcov are doar 2% din debitul normal, în zona comunei Goleşti, iar râul Rîmna, în zona satului la Groapa Tufei, curge doar la 10% din capacitate.

Râul Râmnicu Sărat curge, în zona localităţii montane Chiojdeni, cu 5% din debit, iar la Măicăneşti, în zona de câmpie, debitul ajunge la doar 2%.

‘Dacă va continua perioada de secetă se va ajunge la sec şi pe celelalte râuri’, a declarat purtătorul de cuvânt al Societăţii de Gospodărire a Apelor, Sergiu Mihăilă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.