EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Băsescu: Eu cred că CCR nu face niciun joc politic; pot fi erori, nimeni nu e perfect

1

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat joi că, din punctul său de vedere, Curtea Constituţională nu face niciun joc politic, indiferent de partidele care au numit respectivii judecători.

„În primul rând, CCR are sprijinul propriei ei legi. Şi atâta timp cât judecătorii CCR rămân aşa cum par a fi, neutri politic, cred că sunt invulnerabili. Aşa cred eu. Dincolo de sprijinul de la Comisia de la Veneţia pe care l-au solicitat sau nu, eu nu am văzut vreo astfel de adresă, vreo astfel de scrisoare, dincolo de poziţia doamnei vicepreşedinte a Comisiei Europene, dincolo de orice alte declaraţii politice, Curtea Constituţională a României rămâne puternică şi de neatins, atâta timp cât nu face niciun fel de joc politic şi eu cred că nu face.

Asta este convingerea mea, indiferent ce partide i-au propus pe judecători, mai ales în chestiuni fundamentale. Pot fi erori, pe care Curtea le-a şi recunoscut, uneori le-a corectat prin decizii care au urmat. Nimeni nu este perfect şi la volumul de lucru uriaş pe care îl are Curtea Constituţională sunt posibile uneori şi erori, dar nu cred că putem spune că avem o Curte Constituţională care decide în funcţie de deciziile de la partide”, a afirmat Băsescu joi, la sediul său de campanie.

Cât priveşte listele electorale permanente, Băsescu consideră că trebuie respectată legea, punctând că nu există administraţie în lume care să fie perfectă.

„Deci, părerea mea este că toţi trebuie să respectăm legea, că dacă nu respectăm legea şi mergem la cazuri particulare, ajungem la un dezastru. Legea spune foarte clar: după afişarea listelor ele pot fi contestate în termen de 24 de ore. Dacă a trecut acel termen listele sunt valabile şi din acel moment procesul electoral decurge după aceste liste. Eu nu spun că sunt perfecte.

Vreau să mă înţelegeţi foarte bine. Dar dacă intrăm într-un proces de contestare nesfârşit, niciodată nu s-ar putea ţine referendumul şi nu cred că există administraţie în lume care să fie perfectă din punct de vedere al evidenţei populaţiei, mai ales în UE, unde circulăm care cum vrem”, a subliniat Băsescu.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Mihai spune

    CCR-ul a dat dovada ca pot fi vulnerabili, santajabili, in fata USL-ului. Nimeni nu poate nega ca Ponta si alcoolitii nu au pus presiune pe judecatori impingandu-i sa amane decizia care in baza dovezilor era foarte simpla: REFERENDUM NELEGITIM, iar in secunda doi Basescu ar fi trebuit sa se intoarca la Cotroceni si Crin la balamuc. CCR a dat dovada ca nu este o forta, o minte limpede care sa respecte crezul dat Legii Supreme si anume, de a n-o incalca. Este foarte grav ce se intampla deoarece legile statului sunt calcate in picioare, chiar ignorate de actuala putere. Inca o luna de haos, de decadere, de pierdere a identitatii in Europa, de excludere, de etichetare ca popor de mana a treia. A gresit crunt CCR stiind clar ca REFERENDUMUL ESTE NELEGITIM, fapt recunoscut si de Doamna Judecator Aspazia!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.