Comerţul cu Republica Moldova stagnează, după o ascensiune semnificativă în 2011

Volumul schimburilor comerciale dintre România şi Republica Moldova a înregistrat o scădere nesemnificativă în primele şase luni ale anului curent, după ce în anul 2011 a înregistrat o creştere de aproximativ 50%.

Volumul schimburilor comerciale a fost de 436,5 milioane de dolari în primele şase luni, faţă de 437 de milioane în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Biroului Naţional de Statistică.

România a exportat în Republica Moldova mărfuri în valoare de 267 de milioane de dolari, în creştere cu 0,8%, în timp ce importurile au scăzut cu aproape 2%, fiind de peste 169 de milioane de dolari.

România rămâne al doilea partener comercial al Republicii Moldova după Rusia (aproape 718 milioane de dolari) şi este urmată de Ucraina (330 de milioane).

Schimburile comerciale ale Republicii Moldova înregistrează o evoluţie nesemnificativă după o creştere fulminantă a exporturilor cu 44% şi a importurilor cu 35% în anul 2011. În primele şase luni ale anului în curs, exporturile au crescut cu 4,6% (1,04 miliarde de dolari), iar importurile cu 3,6% (2,46 miliarde).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.