Mariana Câmpeanu: Legislaţia va fi modificată, în toamnă, astfel încât indemnizaţia pentru creşterea copilului să revină la 85%

Indemnizaţia pentru creşterea copilului va reveni la nivelul anterior, de 85% din salariu, după ce legislaţia care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială va fi modificată de către Parlament, în sesiunea din toamnă, a declarat joi, 9 august, într-o conferinţă de presă, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

‘În legătură cu indemnizaţia pentru mame, aceasta a intrat în acea convenţie pe care am făcut-o atunci când am spus că reîntregim sumele care au fost tăiate în 2010.

Nu s-a făcut încă deoarece a fost o conjunctură nefavorabilă pentru mame: au fost aprobate acele tăieri printr-un act normativ şi pe acesta nu-l putem modifica decât în toamnă, când începe sesiunea parlamentară’, a afirmat ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Propunerea de modificare se referă la majorarea cuantumului indemnizaţiei de la 75% cât este în prezent la 85%, cu păstrarea pragurilor existente, respectiv nu mai mult de 3.400 lei – în cazul în care se optează pentru varianta de un an de concediu şi nu mai mult de 1.200 lei în cazul variantei de doi ani de concediu.

Totodată, potrivit informaţiilor transmise de MMFPS, mai este avută în vedere şi modificarea prevederilor referitoare la condiţionarea menţinerii drepturilor de asistenţă socială, inclusiv a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, de plata impozitelor şi taxelor locale.

Toate fondurile necesare plăţii indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului vor fi asigurate de către bugetul de stat din fondurile special alocate Ministerului Muncii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.