Peste 2.500 de sirieni au fugit noaptea trecută în Turcia

Cel puţin 2.500 de sirieni au fugit în Turcia în cursul nopţii de joi spre vineri, în contextul intensificării violenţelor care devastează ţara de aproape 17 luni, a declarat vineri o oficialitate turcă, preluată de AFP.

Această situaţie ridică la aproximativ 53.000 numărul refugiaţilor sirieni în Turcia, a indicat un reprezentant al serviciilor turce privind situaţiile de urgenţă şi catastrofele naturale.

Afluxul cetăţenilor sirieni în Turcia continuă, în pofida măsurilor de securitate de la frontiera siriană, conform aceleiaşi surse.

Mass-media turce au indicat că 3.000 de sirieni aşteaptă la graniţă din cauza lipsei spaţiilor de cazare în taberele de refugiaţi pe teritoriul Turciei.

Contactată de AFP, o oficialitate turcă a dezminţit aceste informaţii afirmând că încă două tabere de la frontiera cu Siria urmează să adăpostească refugiaţi.

Această săptămână a fost marcată de sporirea numărului de refugiaţi sirieni în Turcia. Cele aproape 17 luni de conflict putere-opoziţie în Siria au generat o veritabilă criză a refugiaţilor în Turcia şi în alte ţări vecine Siriei. Ankara a avertizat că un eventual exod ar putea depăşi capacitatea sa de a le oferi condiţii optime refugiaţilor sirieni.

Confruntările opunând forţe loiale regimului preşedintelui Bashar al-Assad şi opoziţia armată continuau vineri, în special în cartierul rebel Salaheddin din Alep. În urmă cu o zi, acesta a fost intens bombardat de către armată, iar rebelii au procedat la o „retragere tactică”.

Violenţele de joi, la Alep, s-au soldat cu cel puţin 191 de morţi, în principal civili, în capitala economică şi cel de-al doilea oraş ca mărime din Siria, conform unei organizaţii neguvernamentale siriene.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.