Victor Ponta: Decizia privind un nou acord preventiv cu FMI va fi luată în 2013

Premierul Victor Ponta a arătat, miercuri, că optează pentru un nou acord de tip preventiv cu Fondul Monetar Internaţional, dar decizia va fi luată în 2013, după alegerile parlamentare.

‘Un astfel de acord reprezintă un lucru bun pentru România, să avem un acord preventiv, nu să luăm banii, dar să avem un certificat de sănătate fiscală, însă această discuţie politică va avea loc în 2013 după ce vor avea loc alegeri parlamentare’, a explicat şeful Executivului.

Premierul a subliniat că un nou acord ar da semnalul că România beneficiază de un certificat de garantare a sănătăţii fiscale a României.

‘Opinia şi opţiunea mea este de a continua să avem un tip de acord cu instituţiile financiare internaţionale. Un tip de acord preventiv ca cel cu pe care aceste instituţii îl au cu Polonia este unul modern, un tip de acord în care putem lua bani doar dacă avem nevoie. Un acord de tip preventiv este un act de sănătate al finanţelor româneşti şi asta ne ajută să ne finanţăm la costuri mai bune’, a spus premierul Victor Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.