Ialomiţianu: Cei de la FMI analizează dacă măsurile Guvernului privind salariile şi pensiile sunt sustenabile

Reprezentanţii FMI analizează foarte atent dacă reîntregirea salariilor bugetarilor şi restituirea contribuţiilor unor pensionari sunt sustenabile şi dacă aceste plăţi pot fi făcute şi în 2013, a declarat vineri, 10 august, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, membru al Comisiei de buget-finanţe.

Ialomiţianu a spus, după întâlnirea pe care membrii comisiei au avut-o cu delegaţia FMI, că cei de la Fond le-au transmis foarte clar că orice măsură care duce la reducerea veniturilor trebuie compensată cu tăierea de cheltuieli.

Întrebat dacă oficialii FMI au fost de acord cu reîntregirea salariilor bugetarilor şi restituirea contribuţiilor pensionarilor, Ialomiţianu a răspuns că aceştia au acceptat, dar fac o analiză.

„Măsurile sunt acceptate, dar analizează foarte atent dacă această majorare este sustenabilă, pentru că trebuie să se asigure că şi în 2013 se pot face plăţile la nivelul rezultat în urma majorării salariilor”, a afirmat deputatul PDL.

El a adăugat că este posibil ca salariile bugetarilor să fie reduse din nou la anul dacă nu se îmbunătăţeşte colectarea veniturilor iar Guvernul va veni cu măsuri de reducere de impozite şi taxe, pentru că orice reducere de impozite şi taxe pune în pericol situaţia financiară şi deficitul bugetar iar actualul Guvern trebuie să ia măsuri de reducere de cheltuieli.

Ialomiţianu a susţinut că oficialii FMI şi cei de la Comisia Europeană au manifestat îngrijorare, pentru prima dată, privind deteriorarea situaţiei economice şi financiare a României din cauza crizei politice.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.