11 lucruri care se pot întâmpla atunci când ţara ta devine sclava bancherilor

– De ce Grecia, Spania, Italia, Portugalia şi atât de multe alte ţări experimentează în acest moment condiţii asemănătoare unei depresiuni economice? Din cauză că au o datorie mult prea mare. De ce au o datorie atât de mare? Din cauză că au permis să devină sclavii bancherilor. Împrumuturile de bani de la bancheri au permis unei naţiuni să aibă un standard de viaţă mai ridicat pe termen scurt, dar întotdeauna ele vor genera un standard de viaţă mai mic pe termen lung.

 

De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece întotdeauna va trebui să plăteşti înapoi mai mulţi bani decât ai împrumutat. Iar atunci când ajungi în punctul în care eşti împrumutat la un nivel de peste 100% din PIB, practic te îneci în datoria respectivă, arată Theeconomiccollapseblog.com.

Cantităţi uriaşe de bani care ar fi putut furniza servicii esenţiale şi stimula economia se îndreaptă spre achitarea datoriei publice. Astăzi, cetăţenii Greciei, Spaniei, Portugaliei şi Italiei experimentează un standard de viaţă cu mult sub cel care ar trebui să fie, deoarece bancherii i-au prins în spirala fără sfârşit a datoriilor. Din păcate, majoritatea oamenilor care locuiesc în respectivele ţări nu au nici cea mai mică idee referitoare la cauza principală a problemelor lor.

Adevărul este că nici o naţiune suverană de pe Pământ nu ar trebui să fie nevoită să împrumute nimic de la altcineva. În teorie, nu este nimic care să oprească un guvern să tipărească bani fără datorie şi să îi pună în circulaţie. Însă, nu acesta e modul în care funcţionează lumea.

În schimb, guvernele noastre împrumută bani care au fost aruncaţi în existenţă din neant de către băncile centrale. Care este sensul acestei acţiuni? De ce guvernele noastre nu îşi crează proprii bani?

Dacă guvernul Greciei ar fi emis în mod direct valută grecească în toţi aceşti ani, atunci, această ţară ar fi fost o naţiune cu o datorie zero, iar acum nu ar fi fost în mijlocul unei depresiuni profunde.

Aşadar, de ce nimeni nu propune să treacă la un astfel de sistem? În schimb, toată lumea încearcă să găsească o modalitate prin care grecii să treacă prin această depresiune şi să continue să-şi plătească datoriile neviabile.

Este o adevărată tragedie ce s-a întâmplat cu Grecia. În acest moment, oraşul Boston are o economie mai mare decât întreaga naţiune a Greciei.
Însă, asta se întâmplă atunci când permiţi bancherilor să prindă în capcană datoriei o ţară întreagă.

Sistemele bancare centrale ale lumii sunt proiectate să întreţină spirale ale datoriilor fără sfârşit, care transferă averea în mod sistematic de la oameni, prin intermediul guvernelor, în mâinile celor super-bogaţi.

Uitaţi-vă la ce se întâmplă în SUA. Datoria naţională americană este acum de peste 5000 de ori mai mare decât era atunci când a fost creată Rezerva Federală.

Grecia, Spania, Italia, Portugalia şi restul naţiunilor din lumea occidentală nu au intrat în datorii din greşeală. Acest lucru s-a întâmplat conform unui plan. Si putem vedea ce se întâmplă atunci când sistemul începe să se destrame, dacă privim la ceea ce se întâmplă în acest moment în Grecia şi Spania.

Următoarele puncte reprezintă 11 lucruri care se pot întâmpla atunci când permiţi ţării tale să devină înrobită de bancheri:

 

1. La un moment dat naţiunile care se îneacă în datorii trebuie să implementeze “măsuri de austeritate” într-o încercare de a rămâne solvabile.

Acest lucru cauzează încetinire economică şi o creştere a şomajului. Vedem acest lucru că se produce în Grecia, Spania şi în mai multe alte ţări în acest moment.

În ultimii patru ani, economia grecească s-a contractat aproape până la 25%. Săptămâna aceasta s-a anunţat că rata şomajului în Grecia a crescut până la 23,1%. Cu un an în urmă era de doar 16,8%.

În Spania, rata şomajului este şi mai mare. Aceasta a atins un prag de 24,6% şi unii analişti se aşteaptă ca aceasta să atingă 30%. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă aceste naţiuni nu ar fi avut o datorie aşa de mare.

 

2. Progresul economic poate merge de fapt în sens invers într-un sistem care se bazează pe datorii.

În Grecia, un număr mare de cetăţeni au renunţat la maşinile proprii şi au început să folosească bicicletele.

Costurile mari ale taxelor de drum, de combustibil şi reparaţii forţează cetăţenii greci să renunţe la maşini într-un număr din ce în ce mai mare. Potrivit biroului de statistică al guvernului, numărul de maşini de pe drumurile greceşti s-a redus cu peste 40% în fiecare din ultimii doi ani. Între timp, peste 200.000 de biciclete au fost vândute în 2011, mai mult cu aproape 25% faţă de anul precedent.

Citeste continuarea…

Citește și
3 Comentarii
  1. argus spune

    Da.Aici ne-au adus guvernele Basescu/Boc. Cu imprumuturile uriase contractate la FMI. Cine le va plati? Si, nu-i deloc de mirare, ca emisarul USA s-a dus mai intai la Basescu.Nu la guvernul actual.

  2. unu spune

    vai sa nu ajungem ca spania cumva..e rau tare acolo…NOT

  3. eu spune

    da, este…lumea cauta prin gunoaie (si nu doar cei care aduc a cersetori). De-aia ne-am intors. Ceea ce vezi tu Unu e probabil atmosfera din Ibiza dar nu e toata Spania asa. Poate o sa-si revina dar e foame mare acum acolo.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.