Alexandru Deaconu, instalat ca preşedinte al Comisiei centrale de Arbitri

Alexandru Deaconu a susţinut luni, 13 august 2012, prima sa conferinţă de presă în calitate de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), în care a anunţat că se vor revizui atât listele FIFA, cât şi cele cu observatorii de arbitri.

„La începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi, voi anunţa echipa mea, precum şi obiectivele. Acum pot să vă spun că nu vom tolera greşelile clare, acolo unde este uşor de luat o decizie”, a afirmat Deaconu.

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, l-a avertizat pe şeful CCA că dacă nu va acţiona rapid va avea o viaţă grea: „Dacă Deaconu nu va termina cu cei slabi pregătiţi, va avea o viaţă grea. Trebuie să acţioneze rapid în arbitrajul românesc”.

„Va fi revizuită lista FIFA, deoarece avem un loc în plus, pentru că eu nu voi mai arbitra”, a mai spus Deaconu, care vrea să discute cu toţi foştii mari arbitri, pentru a se folosi de experienţa lor, dar şi cu cluburile, pentru a afla „lucruri obiective”.

„Observatorii de arbitri ar trebui să fie îngrijoraţi pentru ce fac, deoarece nu există o unitate de măsură în aprecierea arbitrilor. Vom avea arbitri la fel de buni ca şi observatorii. De asemenea, vom revizui listele cu observatorii de arbitri”, a mai spus Deaconu.

„În privinţa loturilor pentru primele trei ligi, vă comunic faptul că toate sunt supranumerice. Vom mai renunţa la nişte oameni, pe de altă parte, dorim să aducem 3-4 tineri la prima ligă. Avem doi arbitri de valoare, Balaj şi Alexandru Tudor, dar cei mai tineri nu ne-au dat motive de mândrie.

Mircea Sandu a precizat că pe finalul de campionat în prima ligă vor oficia şi brigăzi de arbitri din străinătate: „Vă spun eu că aducem. Deşi nu sunt adeptul acestui sistem, pentru a avea linişte la final de campionat, vom utiliza arbitri străini. Trebuie să acţionăm uneori şi împotriva binelui”. Şeful FRF intenţionează să propună Comitetului Executiv ca fiecare club să aibă dreptul să apeleze la trei brigăzi de arbitri din străinătate.

Deaconu are în vedere o strângere a relaţiilor cu forurile internaţional şi intenţionează să aibă discuţii cu responsabilii arbitrilor din cadrul UEFA, dar şi cu grecul Kyros Vassaras, care este responsabil cu observatorii pentru arbitri. De asemenea, doreşte să se întâlnească şi cu Sandor Puhl şi să viziteze academia de arbitri din Ungaria.

Şeful CCA a menţionat că România are două arbitre la Campionatul Mondial feminin U-20 din Japonia, pe Teodora Albon (arbitru) şi Petruţa Iugulescu (arbitru asistent).

Alexandru Deaconu, devenit celebru după cazul „bricheta” din urmă cu patru ani, când a oprit meciul dintre Rapid şi Steaua la scorul de 1-0, după că a fost lovit în cap de o brichetă. Rezultatul a fost omologat ulterior cu scorul de 3-0 pentru Steaua.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.