Atacul terorist de la Burgas: autorul, atentator-kamikaze străin

Autorul atacului terorist comis la mijlocul lunii iulie pe aeroportul din Burgas a fost un atentator-sinucigaş, care avea cetăţenie străină, au stabilit anchetatorii, potrivit postului de radio BNR, care îl citează pe Georgi Iliev, investigator în cadrul Serviciului Naţional de Anchetă al Bulgariei.

„În acest caz, am stabilit că a fost vorba de o persoană care în mod deliberat şi-a luat curmat propria viaţă pentru a provoca moartea mai multor oameni. Un cetăţean străin a decis să provoace moartea altor persoane pe teritoriul nostru”, a afirmat acesta.

Autorităţile bulgare au cerut Israelului permisiunea ca mai mulţi martori israelieni ai atentatului să fie interogaţi din nou.

Anterior, au existat versiuni potrivit cărora autorul atacului terorist nu ştia că transporta explozibili. Mass-media bulgare şi internaţionale avansaseră ipoteza că explozia a fost comisă de un presupus curier de droguri, care a folosit un „orb”.

O altă versiune spunea că autorul atentatului se afla în momentul comiterii acestuia sub influenţa puternică a drogurilor şi nu era conştient de faptele sale.

În seara zilei de 18 iulie, pe aeroportul din Burgas a fost aruncat în aer un autobuz cu turişti israelieni, soldat cu moartea a şase persoane – cinci rezidenţi israelieni şi un şofer bulgar. Plus, teroristul însuşi. Alte peste 30 de persoane au fost rănite.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.