Ioan Rus: Cred că eram pe o stradă cu sens unic care ducea la Parchet

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor Ioan Rus a declarat luni, 13 august 2012, dimineaţa că, indiferent ce adrese ar fi trimis la Curtea Constituţională, oricum ar fi ajuns să fie audiat de procurori, pentru că ar fi existat cineva care să conteste numărul de alegători.„Nu am dat niciun fel de dispoziţie legat de alegeri şi conţinutul lor. În perioada de după şedinţa de Guvern de marţi până la următoarea şedinţă de Guvern, eu am fost, prin jocul programării, în concediu de odihnă. Ce îmi trece prin minte aşa este faptul că, dacă colegii mei ar fi trimis o adresă că sunt 18.318.000 persoane punct, s-ar fi găsit cine să spună că mai sunt o sută de morţi şi 300 de răniţi şi am dezinformat Curtea. Cred că eram pe o stradă cu sens unic care ducea la Parchet”, a spus Ioan Rus.

El a adăugat că judecătorii de la Curtea Constituţională puteau să ţină cont sau nu de cifra alegătorilor oferită de MAI, recunoscând însă că pot exista erori privind listele electorale.

„La infrastructura materială şi umană pe care noi o avem în sistemul administraţiei publice din România, de-adevăratelea pot exista erori în aceste liste. E un sistem care se perfecţionează. (…) Sper ca, în urma acestui scandal, românii să înveţe mai bine că atunci când sunt procese electorale să se ducă mai mulţi la vot, să ne exprimăm poziţiile şi să rezolvăm în interiorul datelor legale problemele pe care le avem”, a spus Rus.

Ioan Rus a fost audiat timp de o oră de procurorii Parchetului General în dosarul listelor electorale folosite la referendum.

În acest dosar, procurorii au solicitat Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii fostului ministru delegat pentru Administraţie Victor Paul Dobre, acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Până în prezent, în cauză au fost puşi sub acuzare şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din MAI, chestorul-şef Constantin Manoloiu, şi secretarul de stat în MAI Ioan Căbulea.

De asemenea, la Parchet au fost audiaţi preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, şi adjunctul şefului de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din MAI, Daniel Gheorghe

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.