Ioan Rus: Mi-am dorit ca Traian Băsescu să plece, dar într-un cadru constituţional şi legal

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor Ioan Rus a declarat luni, 13 august 2012, dimineaţa, la intrarea în sediul Parchetului General, că şi-a dorit ca preşedintele Traian Băsescu să plece, dar „acest lucru să se întâmple exclusiv în cadrul constituţional şi legal existent în România”.

Ioan Rus s-a prezentat la Parchetul General pentru a fi audiat ca martor în dosarul listelor electorale folosite la referendum.

„Eu am votat la referendum, în consecinţă mi-am dorit să plece Traian Băsescu, pentru că îl consider vinovat de multe din eşecurile noastre din ultimii ani, dar mi-am dorit, ca membru al Guvernului unei ţări membre NATO şi UE, ca acest lucru să se întâmple exclusiv în cadrul constituţional şi legal existent azi în România”, a afirmat Ioan Rus.

Întrebat cum comentează unele declaraţii apărute în spaţiul public conform cărora ştia că este înregistrat de către procurori sau chiar s-a înregistrat singur, Ioan Rus a răspuns:
„O penibilitate. Cum dracu să ştiu că sunt înregistrat. Cât poţi fii de prost să spui aşa ceva. Totuşi şi prostia asta are o limită”.

De asemenea, Ioan Rus a fost întrebat cine a făcut presiuni asupra lui, răspunzând ironic: „Nu s-au făcut presiuni. Domnul preşedinte interimar Crin Antonescu nu m-a sunat niciodată, nici să modific listele în plus sau în minus, nici să fac altceva. A spus doar la televizor că sunt mincinos şi am de ascuns ceva. Domnul preşedinte suspendat Traian Băsescu, la rândul său, nu mi-a cerut niciodată să modific nicio listă, nici în dreapta, nici în stânga. Mi-a explicat doar la televizor din uşa garajului cum e cu puşcăria, cu organizatorii. Faptele arată că eu sunt în uşa Parchetului, nu într-un restaurant şi că am fost demisionat. Deci, înseamnă că nimeni nu a făcut presiuni asupra mea şi îmi cer scuze public acestor politicieni de anvergură”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.