Ioan Rus: Mi-am dorit ca Traian Băsescu să plece, dar într-un cadru constituţional şi legal

0

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor Ioan Rus a declarat luni, 13 august 2012, dimineaţa, la intrarea în sediul Parchetului General, că şi-a dorit ca preşedintele Traian Băsescu să plece, dar „acest lucru să se întâmple exclusiv în cadrul constituţional şi legal existent în România”.

Ioan Rus s-a prezentat la Parchetul General pentru a fi audiat ca martor în dosarul listelor electorale folosite la referendum.

„Eu am votat la referendum, în consecinţă mi-am dorit să plece Traian Băsescu, pentru că îl consider vinovat de multe din eşecurile noastre din ultimii ani, dar mi-am dorit, ca membru al Guvernului unei ţări membre NATO şi UE, ca acest lucru să se întâmple exclusiv în cadrul constituţional şi legal existent azi în România”, a afirmat Ioan Rus.

Întrebat cum comentează unele declaraţii apărute în spaţiul public conform cărora ştia că este înregistrat de către procurori sau chiar s-a înregistrat singur, Ioan Rus a răspuns:
„O penibilitate. Cum dracu să ştiu că sunt înregistrat. Cât poţi fii de prost să spui aşa ceva. Totuşi şi prostia asta are o limită”.

De asemenea, Ioan Rus a fost întrebat cine a făcut presiuni asupra lui, răspunzând ironic: „Nu s-au făcut presiuni. Domnul preşedinte interimar Crin Antonescu nu m-a sunat niciodată, nici să modific listele în plus sau în minus, nici să fac altceva. A spus doar la televizor că sunt mincinos şi am de ascuns ceva. Domnul preşedinte suspendat Traian Băsescu, la rândul său, nu mi-a cerut niciodată să modific nicio listă, nici în dreapta, nici în stânga. Mi-a explicat doar la televizor din uşa garajului cum e cu puşcăria, cu organizatorii. Faptele arată că eu sunt în uşa Parchetului, nu într-un restaurant şi că am fost demisionat. Deci, înseamnă că nimeni nu a făcut presiuni asupra mea şi îmi cer scuze public acestor politicieni de anvergură”.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.