Mircea Sandu nu va mai candida pentru încă un mandat la şefia FRF

Mircea Sandu a anunţat luni, 13 august 2012, că nu va mai candida în 2014 pentru încă un mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

„Nu mai simt motivaţie”, a declarat Mircea Sandu. El a precizat însă că mai are câteva proiecte, printre care organizarea Campionatului European în 2020 în comun cu altă ţară.

„Suntem în linie dreaptă pentru CM din 2014, deşi Piţurcă are ca obiectiv calificarea la CE 2016”, a mai spus Sandu, care a făcut un scurt rezumat al mandatului selecţionerului Victor Piţurcă.

„De la preluarea echipei de către Victor Piţurcă s-au disputat 11 jocuri, iar miercuri o să fie jocul 12 cu Slovenia. Avem 5 victorii, 5 meciuri egale şi o înfrângere cu Belgia. Important este că s-au găsit 2-3 tineri care să fie în echipa naţională în viitor”, a afirmat Sandu, care consideră că este bun semnalul lui Piţurcă pentru trezirea lui Chipciu.

Mircea Sandu s-a arătat nemulţumit de faptul că Mutu nu şi-a găsit încă echipă şi a subliniat că acesta plăteşte pentru greşelile trecutului.

Preşedintele FRF a explicat că „a fost aleasă echipa Sloveniei, pentru că are un stil de joc asemănător cu Estonia, primul adversar din preliminarii. După meciul cu Estonia urmează cel cu Andorra. Dacă facem în primele două jocuri 6 puncte, iar din următoarele partide, cu Turcia şi Olanda, vom obţine 2-3 puncte, este un pas important pentru o eventuală calificare în 2014. După Obiectivul stabilit pentru Piţurcă este calificarea în 2016, dar a spus că încearcă calificarea şi la turneul final din 2014. El doreşte să obţină unul din cele două locuri care duc la turneul final din Brazilia”.

Mircea Sandu a precizat că a fost la Londra, la Jocurile Olimpice, unde a asistat la cele două semifinale ale turneului de fotbal. „Mexic a arătat că dacă se munceşte se poate obţine performanţă. Am văzut acolo civilizaţie, apoi am venit aici în „infern”. Adică am văzut greşelile de arbitraj din Liga I”, a declarat Mircea Sandu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.