Antonescu, sportivilor – Ceea ce faceţi pentru această ţară este maxim

Preşedintele interimar Crin Antonescu i-a decorat luni, 13 august 2012, seară pe sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice, spunându-le că nimeni nu poate face mai mult pentru România decât au făcut ei şi exprimându-şi speranţa ca în anii următori să existe o strategie la nivel guvernamental în domeniul sportului.

„Este, de fiecare dată după marile competiţii, o bucurie unică, aceea de a ne întâlni şi de a celebra succesele româneşti din sport. Celor care ne-au adus de la această Olimpiadă bucuria victoriei, bucuria podiumului, le mulţumesc încă o dată, cred, în unele tuturor cetăţenilor României şi, în orice caz, în numele tuturor iubitorilor de sport. Ceea ce dumneavoastră faceţi, sportivii şi toţi cei din spatele dumneavoastră, care vă ajută să ajungeţi până acolo, pentru această ţară este maxim. Nimeni nu poate face mai mult, pentru că nu foarte des avem ocazia ca România să fie în frunte, iar la cea mai importantă competiţie sportivă din câte există, la Jocurile Olimpice, prezenţa unui român în fruntea ierarhiei este o bucurie şi o mândrie care se poate compara cu puţine lucruri”, a declarat Antonescu, la ceremonia de decorare a sportivilor medaliaţi la Olimpiada de la Londra.

El a precizat că îi felicită atât pe sportivi, cât şi pe conducătorii federaţiilor sportive şi şi-a exprimat speranţa că va există în viitor o strategie în domeniul sportului, care să valorifice atuurile româneşti.

„Sper din tot sufletul că ceea ce înseamnă resursă pentru sportul românesc vom avea în viitor. Cred că, în condiţiile în care avem un prim-ministru tânăr respectuos şi pasionat faţă de sport, în care avem un preşedinte al Comitetului Olimpic de aleasă talie şi de un foarte mare prestigiu, în condiţiile în care avem antrenori excepţionali, recunoscuţi pe întregul mapamond şi în care avem, aşa cum se dovedeşte de la competiţie la competiţie, un mare rezervor de talente, nu rămâne decât ca în anii următori, cât mai repede, să avem în fine o strategie, o strategie concretă, temeinică, răbdătoare, o strategie la nivel guvernamental, o strategie la nivel instituţional, pentru ca aceste atuuri româneşti în sport să fie valorificate”, a mai afirmat Antonescu.

El le-a mai spus sportivilor că îi invidiază pentru zilele petrecute la Londra şi că le este recunoscător, în numele întregii ţări, pentru ceea ce au făcut la Olimpiadă.

Preşedintele interimar le-a mulţumit premierului Victor Ponta şi vicepremierului Florin Georgescu, prezenţi şi ei la ceremonia de la Palatul Cotroceni, pentru faptul că nu le oferă sportivilor „numai flori”.

România a ocupat locul 27 în clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, cu nouă medalii, două de aur (Alin Moldoveanu – puşcă aer comprimat 10 m, Sandra Izbaşa – gimnastică, sărituri), cinci de argint (Alina Dumitru – judo, cat. 48 kg, Corina Căprioriu – judo, cat. 57 kg, Roxana Cocoş – haltere, cat. 69 kg, echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor – gimnastică, sol) şi două de bronz (echipa feminină de gimnastică, Răzvan Martin – haltere, cat. 69 kg).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.