EUR
4,84 RON
(-0.02%)
USD
4,25 RON
(+0.3%)
GBP
5,32 RON
(+1.16%)
CHF
4,53 RON
(+0.11%)
BGN
2,47 RON
(-0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.36%)
CAD
3,13 RON
(+0.71%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,96 RON
(+0.6%)
JPY
0,04 RON
(+0.34%)
CZK
0,18 RON
(+0.17%)
INR
0,06 RON
(+0.68%)

Augustin Zegrean despre adresa trimisă la MO: A fost trimisă în condiţii strict legale

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat marţi, 14 august 2012, dimineaţă că adresa Curţii trimise la Monitorul Oficial a fost făcută în condiţii legale şi că nu a semnat-o deoarece era în concediu.

„A fost trimisă în condiţii strict legale. Eram în concediu. Judecătorul de serviciu este cel care semnează în locul preşedintelui”, a afirmat Zegrean.

Întrebat în legătură cu adresa din 6 august, preşedintele a subliniat că aceea îi aparţine.

De asemenea, Zegrean a confirmat că luni seară a primit o scrisoare de la primul-ministru şi că doreşte să o citească.

Întrebat dacă CCR mai aşteaptă ceva de la Guvern şi dacă mai este legal acest lucru, Augustin Zegrean a răspuns: „Poate să fie nelegal ce ne trimite Guvernul?”.

Despre documentele ridicate de Parchet, preşedintele CCR a arătat că nu le-au parvenit, dar că le vor fi trimise dacă le vor solicita.

Plenul Curţii Constituţionale a României se întruneşte marţi pentru ca judecătorii să discute aspectele apărute în ultima perioadă, ulterior deciziei de amânare a confirmării rezultatelor referendumului naţional din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Săptămâna trecută, trei judecători de la CCR au solicitat întrunirea plenului Curţii pentru a lămuri situaţia legată de publicarea eratei referitoare la decizia luată, în condiţiile în care nu au fost consultaţi.

În ultima sa şedinţă, din 2 august, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului ca până la data de 31 august să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie.

Ulterior, pe 6 august, Curtea a retrimis Guvernului o adresă în care precizează că a solicitat listele electorale permanente actualizate conform Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendumului, liste în baza cărora s-a organizat scrutinul din 29 iulie.

Miercurea trecută, o persoană fizică a trimis, prin email, o plângere penală la Parchetul General, în care acuză Curtea Constituţională a României de fals material în înscrisuri oficiale, în legătură cu adresa transmisă Guvernului şi Monitorului Oficial prin care se solicita corectarea unei ”erori materiale” din decizia privind listele electorale folosite la referendum. Parchetul General a înregistrat plângerea penală iar dosarul se află în faza actelor premergătoare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata