Operaţie în premieră la Spitalul de Pediatrie Sf Maria

O echipă de cinci medici ieşeni de la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi a petrecut 12 ore în blocul operator pentru a efectua un transfer liber de ţesuturi la un copil în vârstă de 17 ani, intervenţia fiind o premieră pentru unitatea medicală.

Dr. Valentin Munteanu, managerul Spitalului de Pediatrie din Iaşi, a declarat că în timpul intervenţiei s-a recurs la transferul liber da unor ţesuturi cu tot cu vasele aferente de la antebraţ la piciorul stâng care a fost strivit în timpul unui accident.

Accidentul, susţine medicul, a avut loc în urmă cu două săptămâni, din cauza unei căruţe.

„Practic, s-au transferat ţesuturi de la antebraţ la picior, astfel încât să acopere lipsa de piele şi muşchi de la nivelul piciorului. Operaţia, care a durat 12 ore, a fost realizată de o echipă mixtă de chirurgi, chirurgi plasticieni, pediatri şi medici specialişti ATI care a fost condusă de dr Sidonia Susanu, specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă. Apreciez în mod deosebit realizarea unor intervenţii chirurgicale de complexitatea acesteia în cadrul compartimentului de chirurgie plastică al spitalului.”

„Eforturile lor susţinute au oferit pacientului şansa de a-i fi salvat piciorul şi de a avea în viitor o calitate a vieţii la un nivel cât mai apropiat de normal„, a spus dr Valentin Munteanu, managerul Spitalului de Pediatrie Sf Maria.

Pentru a fi efectuate cât mai des astfel de intervenţii, spitalul ieşean ar avea nevoie de un microscop operator, cu ajutorul căruia medicii să poată opera într-un timp mai scurt.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.