Până în prezent nu au fost formulate solicitări de către Curtea Constituţională

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a comunicat marţi, 14 august 2012, că a transmis Curţii Constituţionale, pe data de 9 august, adresa prin care şi-a exprimat disponibilitatea de a-i pune la dispoziţie listele electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor în original, utilizate la referendumul naţional din 29 iulie, astfel cum au fost ridicate, conform procedurilor derulate în cadrul dosarului cu acest obiect, aflat pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică.

Potrivit unui comunicat transmis de PÎCCJ, până în prezent nu au fost formulate solicitări de către Curtea Constituţională.

Plenul Curţii Constituţionale a României s-a reunit marţi pentru ca judecătorii să discute aspectele apărute în ultima perioadă, ulterior deciziei de amânare a confirmării rezultatelor referendumului naţional din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Săptămâna trecută, trei judecători de la CCR au solicitat întrunirea plenului Curţii pentru a lămuri situaţia legată de publicarea eratei referitoare la decizia luată, în condiţiile în care nu au fost consultaţi.

În ultima sa şedinţă, din 2 august, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului ca până la data de 31 august să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie.

Ulterior, pe 6 august, Curtea a retrimis Guvernului o adresă în care precizează că a solicitat listele electorale permanente actualizate conform Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendumului, liste în baza cărora s-a organizat scrutinul din 29 iulie.

Miercurea trecută, o persoană fizică a trimis, prin email, o plângere penală la Parchetul General, în care acuză Curtea Constituţională a României de fals material în înscrisuri oficiale, în legătură cu adresa transmisă Guvernului şi Monitorului Oficial prin care se solicita corectarea unei ”erori materiale” din decizia privind listele electorale folosite la referendum. Parchetul General a înregistrat plângerea penală, iar dosarul se află în faza actelor premergătoare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.