EUR
4,84 RON
(+0.1%)
USD
4,31 RON
(+0.33%)
GBP
5,42 RON
(+0.27%)
CHF
4,48 RON
(+0.52%)
BGN
2,47 RON
(+0.11%)
BYN
1,80 RON
(+0.31%)
CAD
3,19 RON
(+0.42%)
RSD
0,04 RON
(+0.09%)
AUD
2,98 RON
(-0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.65%)
CZK
0,18 RON
(-0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.74%)

Ponta solicită Curţii să precizeze care dintre cele două adrese ale CCR este adevărată

Premierul Victor Ponta a declarat că în cursul zilei de luni, 13 august 2012, a transmis Curţii Constituţionale o adresă prin care solicită ca judecătorii Curţii să precizeze care dintre cele două adrese trimise de CCR Executivului este „cea adevărată”.

Victor Ponta a precizat că „Guvernul nu a contestat niciodată nici un rezultat al referendumului”.

„Eu am primit două adrese de la CCR. Una dintre ele spune că au hotărât să solicite Guvernului să dispună măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale. A doua primită, la trei zile după, spune că plenul Curţii a solicitat Guvernului listele electorale permanente. Sunt două adrese. Înţeleg că şi în interiorul Curţii sunt probleme – care e adevărată? Eu nu am de unde să ştiu care e adevărată. (…) Eu am trimis şi astăzi o adresă Curţii, ştiind că mâine am o şedinţă, în care spun că dacă prima adresă este cea adevărată nu sunt eu cel în măsură să stabilesc. Sigur că noi am cerut primarilor să scoată morţii de pe listă. Dacă cea de-a doua este cea adevărată, dacă nu vor să actualizăm listele, mâine Curtea poate da o decizie pentru că listele electorale nu au fost şi nici nu sunt la Guvern. Ele sunt la Biroul Electoral Central, iar în acest moment au fost luate de Parchet, dacă nu mă înşel, dar listele sunt acolo şi Curtea le poate primi în jumătate de oră”, a spus Ponta la B1Tv.

Primul ministru a explicat totodată că, pentru a respecta solicitarea Curţii de a actualiza listele electorale, nu va opri mini-recensământul.

„Nu voi opri mini-recensământul. Nici vorbă. (…) Oricum, termenul solicitat de Curte (n.r. pentru actualizarea listelor electorale) este foarte scurt, de 30 de zile pentru capacitate administrativă pentru că e vorba de primari de nu ştiu unde”, a adăugat premierul.

Victor Ponta a punctat că rezultatele mini-recensământului „nu vor fi decât în conformitate cu datele trimise de primării”, iar în cazul în care vor fi remarcate diferenţe mari între actualele liste electorale şi informaţiile actualizate, primarii „vor primi amenzi conform legii”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata