Relu Fenechiu: Dacă erata CCR este ilegală, este vorba despre o gravă problemă de imagine

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a afirmat că dacă erata trimisă de Curtea Constituţională referitoare la listele electorale se dovedeşte a fi ilegală, înseamnă că este vorba despre o gravă problemă de imagine.

„Dacă într-adevăr erata este ilegală, mi se pare o gravă problemă de imagine împotriva unei instituţii care stă ca o umbrelă deasupra a tot ceea ce înseamnă legiuitor român. Nu ar avea dreptul această instituţie să se decredibilizeze în halul acesta. Dar dacă este sau nu legală acea erată mai puţin contează. Important este acum să vedem câţi cetăţeni trebuie să fie înscrişi pe listele electorale în România. Dacă sunt peste 16,8 milioane de români este o discuţie, dacă sunt sub 16,8 milioane de români, este o altă discuţie. Restul e can-can”, a declarat Fenechiu, luni, 13 august 2012, într- o conferinţă de presă susţinută la sediul Uniunii Social Liberale.

Plenul Curţii Constituţionale a României ar urma să se întrunească marţi pentru ca judecătorii să discute aspectele apărute în ultima perioadă, ulterior deciziei de amânare a confirmării rezultatelor referendumului naţional din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Şedinţa CCR este programată începând cu ora 10,00.

Săptămâna trecută, trei judecători de la CCR au solicitat întrunirea plenului Curţii pentru a lămuri situaţia legată de publicarea eratei referitoare la decizia luată, în condiţiile în care nu au fost consultaţi.

În ultima sa şedinţă, din 2 august, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului ca până la data de 31 august să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie.

Ulterior, pe 6 august, Curtea a retrimis Guvernului o adresă în care precizează că a solicitat listele electorale permanente actualizate conform Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendumului, liste în baza cărora s-a organizat scrutinul din 29 iulie.

Miercurea trecută, o persoană fizică a trimis, prin email o plângere penală la Parchetul General, în care acuză Curtea Constituţională a României de fals material în înscrisuri oficiale, în legătură cu adresa transmisă Guvernului şi Monitorului Oficial prin care se solicita corectarea unei ”erori materiale” din decizia privind listele electorale folosite la referendum.

Parchetul General a înregistrat plângerea penală, iar dosarul se află în faza actelor premergătoare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.