Sorin Blejnar are interdicţie de a părăsi ţara încă 22 de zile

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au adus la cunoştinţă fostului şef al ANAF Sorin Blejnar că i-au prelungit cu încă 22 de zile interdicţia de a părăsi ţara, într-un dosar în care acesta este cercetat penal pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Sorin Blejnar s-a prezentat marţi, 14 august 2012, dimineaţă la DNA, unde a stat aproximativ o jumătate de oră, el declarând că le va cere procurorilor să îi prezinte probele pentru acuzaţiile care îi sunt aduse.

Pe 17 iulie, procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă lui Sorin Blejnar acuzaţiile şi au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, interdicţie menţinută ulterior de Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit DNA, în perioada mai 2011-iulie 2012, Sorin Blejnar, fost şef al ANAF, a acordat sprijin unui grup infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

„Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Sorin Blejnar, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii că în perioada mai 2011-iulie 2012, învinuitul Blejnar a acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare”, se arăta într-un comunicat al DNA.

El este cercetat în dosarul în care sunt anchetaţi fostul său şef de cabinet Codruţ Marta şi fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu, omul de afaceri Radu Nemeş şi alte persoane, acuzaţi de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.