Dan Petrescu a demisionat de la Kuban Krasnodar

Fostul mare fotbalist român Dan Petrescu a anunţat marţi, 14 august 2012, că a demisionat din funcţia de antrenor al echipei ruse Kuban Krasnodar, informează Reuters.

„Am fost aici trei ani şi am dat totul”, a afirmat tehnicianul de 44 de ani, citat de site-ul clubului. „Sunt mândru de tot ce am realizat aici, însă acum am nevoie de o nouă provocare”, a spus el.

Patronul lui Kuban, Oleg Mkrtician, s-a declarat surprins de demisia lui Petrescu. „Imediat după ce am învins-o pe FC Krasnodar (rivala locală, în meciul de vineri – n. red.), Petrescu a venit şi mi-a spus că vrea să plece. Nu m-am aşteptat niciodată să-l aud spunând asta”, a afirmat Mkrtician, „foarte trist” că se desparte de tehnicianul român.

În noua ediţie de campionat, Kuban este pe locul 4, cu 6 puncte după 4 etape.

Petrescu a venit la Kuban în decembrie 2009 şi a promovat echipa în primul eşalon. În noiembrie anul trecut, el şi-a prelungit contractul până în 2015. Echipa, la care au jucat mai mulţi fotbalişti români sau care au trecut prin Liga I, a încheiat ultimul campionat pe locul 8.

Într-un mai vechi interviu pentru Reuters, Petrescu a afirmat că vrea s-o antreneze într-o zi pe Chelsea, echipa unde a jucat cu succes mai mulţi ani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.