JO 2012: Sportivii români medaliaţi au fost premiaţi cu maşini Renault

Sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de vară de la Londra au primit marţi, 14 august 2012, autoturismele promise de Renault România, unul dintre principalii sponsori ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).Cei care au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la probele individuale au primit un Renault Latitude, cei care au fost distinşi cu argint la individual au primit cheile unui Renault Mégane Olympic, ediţie limitată, special creată pentru celebrarea Olimpiadei, în timp ce medaliaţii cu bronz se pot bucura începând de marţi de noul lor Renault Twingo.

Sportivii medaliaţi cu argint şi bronz în probele pe echipe au primit câte un Renault Twingo. Astfel, unii sportivi au fost recompensaţi cu câte doua autoturisme, cum este cazul gimnastelor Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor. În total au fost atribuite 16 autoturisme, două Latitude, patru Mégane Olympic şi 10 Twingo.

După ce au fost intonate Imnul Olimpic şi Imnul României, Octavian Morariu, preşedintele COSR, a mulţumit sportivilor români, care ”s-au întors cu fruntea sus de la Londra”.

”Competiţia a fost dură, în condiţiile globalizării sportului şi investiţiilor făcute de marile puteri. România a obţinut 9 medalii, ducând la peste 300 numărul medaliilor olimpice cucerite de sportivii din ţara noastră de-a lungul timpului”, a mai spus Morariu.

La Gala organizată de COSR şi Renault România au participat Carmen Tocală, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, sportivii, antrenorii şi oficialii prezenţi la olimpiada londoneză, conducători de federaţii şi cluburi sportive, un mare număr de jurnalişti.

România a ocupat locul 27 în clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, cu nouă medalii, două de aur (Alin Moldoveanu – puşcă aer comprimat 10 m, Sandra Izbaşa – gimnastică, sărituri), cinci de argint (Alina Dumitru – judo, cat. 48 kg, Corina Căprioriu – judo, cat. 57 kg, Roxana Cocoş – haltere, cat. 69 kg, echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor – gimnastică, sol) şi două de bronz (echipa feminină de gimnastică, Răzvan Martin – haltere, cat. 69 kg).

Ţara noastră a fost prezentă cu o echipă de 105 sportivi la cea de-a 30-a Olimpiadă de vară (pe lângă cei 103 sportivi au concurat şi cele două rezerve de la scrimă).

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
2 Comentarii
  1. dodo spune

    Un gest frumos de recunostinta. Sportivii medaliati merita din plin toate aceste recompense.

  2. dodo spune

    Va multumim.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.