Reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei au anunţat măsurile de securitate pentru concertul Lady Gaga

Peste 300 de jandarmi vor asigura ordinea joi, 16 august 2012, între orele 17,00-23,00 la concertul pe care Lady Gaga îl va susţine în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, a anunţat miercuri locotenent Cosmin Pană, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

El a precizat că jandarmii vor asigura şi traseele de afluire şi defluire a participanţilor la eveniment prin cele două puncte de acces în zonă aflate pe bulevardul Libertăţii, respectiv zona 13 Septembrie şi bulevardul Naţiunile Unite.

„Jandarmeria Capitalei recomandă spectatorilor care vor participa la eveniment să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice fel şi în situaţia în care sunt martorii unor evenimente de natură infracţională sau contravenţională să se adreseze imediat patrulelor sau echipajelor de jandarmi aflate în imediata vecinătate”, a declarat pentru AGERPRES Cosmin Pană.

Purtătorul de cuvânt a precizat totodată că organizatorul evenimentului „a specificat faptul că participanţii la spectacol nu vor avea voie să vină cu camere de înregistrat video, camere foto profesionale sau semiprofesionale”. Participanţii la eveniment nu vor avea voie de asemenea să aibă asupra lor sticle cu diverse lichide.

„Conform Legii 60/1991, spectatorilor le este interzis să participe la adunările publice având asupra lor arme albe de orice fel, obiecte sau materiale pirotehnice ori incendiare şi alte asemenea obiecte confecţionate special pentru a crea dezordine”, a mai spus locotenentul Cosmin Pană.

Participanţii la spectacol sunt rugaţi să folosească pe cât posibil mijloacele de transport în comun deoarece în zonă vor fi puţine locuri de parcare.

„Să folosească pe cât posibil mijloacele de transport în comun întrucât în această zonă locurile de parcare sunt foarte limitate, iar cei care vor neapărat să ajungă cu autoturismul propriu să parcheze doar în locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător. În această perioadă le recomandăm tuturor participanţilor la trafic să circule cu atenţie sporită şi cu viteză redusă şi de asemenea să respecte indicaţiile şi semnalele poliţiştilor rutieri”, a declarat subinspectorul Andrei Codău, purtător de cuvânt la Brigada Poliţiei Rutiere.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, agent principal Cosmin Zamfir, a declarat că peste 120 de poliţişti se vor afla pe teren unde vor desfăşura activităţi prevenire şi combatere a faptelor de natură antisocială.

„Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor să respecte indicaţiile poliţiştilor, să aibă grijă de bunurile personale, dar să şi anunţe poliţiştii atunci când situaţia o impune sau să anunţe la Serviciul Unic de Urgenţă 112. Poliţiştii vor patrula în zona Pieţei Constituţiei, pe magistralele Metrorex, unde îşi vor desfăşura activitatea cu ajutorul Serviciului de Poliţie Metrou, şi, de asemenea, pe liniile şi în staţiile RATB”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.