Vom discuta cu FMI dacă putem introduce impozitul progresiv de la 1 ianuarie

Premierul Victor Ponta a spus marţi, 14 august 2012, că introducerea impozitului progresiv va fi luată în calcul când va fi construit bugetul pe 2013, după care Guvernul va discuta cu FMI dacă măsura va putea fi introdusă de la 1 ianuarie.

Întrebat după şedinţa de Guvern dacă îşi menţine angajamentul introducerii impozitului progresiv de anul viitor, eventual cu majorarea cotei unice, Ponta a răspuns: „Nu, nu cred că e bine să majorăm cei 16%. Ar fi un semnal categoric negativ. (…) Rămâne că în octombrie calculăm la buget şi discutăm cu cei de la FMI dacă putem să îl introducem de la 1 ianuarie (n.r. impozitul progresiv)”.

Primul-ministru a adăugat că Guvernul va încerca în momentul în care construieşte bugetul pe 2013 să vadă care sunt priorităţile şi care sunt posibilităţile.

„Nici în cele mai negre coşmaruri ale noastre nu ne-am gândit că vom găsi atât de multe găuri: la taxa clawback la medicamente – 300 de milioane de euro, la taxa auto – 400 de milioane de euro, la Hidroelectrica – 1 miliard de euro. La Ministerul Justiţiei, ştiţi bine că au contul blocat pentru că sunt 500 de milioane de euro hotărâri judecătoreşti şi irevocabile pe care fostul ministru nu le-a plătit, i-a tot dus cu zăhărelul pe magistraţi. Vă iau fiecare minister în parte. Dacă le punem cap la cap, reprezintă bugetul României pe un an de zile. Un an de zile nu ar trebui să mai existe România, ci doar să plătim facturile din 2010-2011”, a explicat Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.