EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Angela Merkel vrea ca Grecia să respecte acordul în vigoare

0
Purtătorul de cuvânt al cancelarului german a declarat miercuri, 15 august 2012, că Angela Merkel vrea ca Grecia să respecte obligaţiile de reformă cuprinse în acordul în vigoare, în condiţiile în care Financial Times susţine că Grecia vrea să ceară încă doi ani pentru a îndeplini condiţiile planului de redresare, transmite AFP.„Pentru Angela Merkel şi pentru întregul guvern ceea ce contează este „memorandumul de înţelegere” care a fost convenit” între Grecia şi creditorii săi (Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană), a declarat purtătorul de cuvânt Steffen Seibert într-o conferinţă de presă.

Seibert a adăugat că nicio decizie nu va putea fi luată înainte de luna septembrie, când reprezentanţii UE, BCE şi FMI urmează să-şi publice concluziile cu privire la reformele Greciei.

„Raportul troicii va servi drept bază pentru orice viitoare decizie”, a apreciat Steffen Seibert.

Potrivit unui articol publicat miercuri de ziarul britanic britanic Financial Times, Grecia vrea să ceară încă doi ani pentru a putea îndeplini condiţiile ultimului plan de austeritate convenit cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Conform unui document la care a avut acces ziarul, premierul grec, Antonio Samaras, va expune săptămâna viitoare detaliile propunerii sale cancelarului german, Angela Merkel, la Berlin, şi preşedintelui Franţei, Francois Hollande.

Grecia întâmpină dificultăţi în îndeplinirea expectativelor partenerilor săi europeni privind reducerea cu 11,5 miliarde de euro a cheltuielilor publice ale acestei ţări. Potrivit FT, Grecia vrea ca termenul stabilit pentru a aplica reducerile în scopul diminuării datoriei sale să fie prelungit cu încă doi ani, de la 2014, cum a fost convenit, la 2016.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.