Aterizare de urgenţă la Reykjavik; la bordul unei aeronave Aeroflot s-ar afla cinci valize cu explozibili

O aeronavă de pasageri de pe ruta transatlantică New-York-Moscova a efectuat joi, 16 august 2012, o aterizare forţată în Islanda din cauza unui mesaj anonim care a înştiinţat autorităţile americane cu privire la existenţa unor explozibili la bordul aparatului de zbor, transmite Interfax.

„Aeronava companiei Aeroflot efectua un zbor New-York-Moscova, când la un moment dat cineva a sunat şi a înştiinţat autorităţile americane că la bordul aparatului rusesc s-ar afla cinci valize cu explozibili, ce vor fi detonate imediat la aterizarea pe aeroportul din Moscova”, a declarat un responsabil rus din domeniul aviaţiei civile, adăugând că, în virtutea acestui mesaj, s-a decis ca avionul să aterizeze pe un aeroport din Islanda.

Conform Interfax, aeronava rusă a aterizat fără probleme pe aeroportul din Reykjavik, iar toţi pasagerii au fost evacuaţi în condiţii de siguranţă.

În prezent, o echipă de genişti islandezi efectuează verificări la bordul aparatului de zbor rusesc.

Până în acest moment, compania aeriană Aeroflot, cu sediul la Moscova, nu a făcut niciun comentariu cu privire la acest incident.

Joi dimineaţă, un apel telefonic anonim a pus în alertă forţele de securitate de pe aeroportul Voronej (sud-estul Rusiei). Un individ necunoscut înştiinţase că o bombă a fost plasată la zborul Voronej-Domodedovo (Moscova). O echipă specială, cu câini special dresaţi, se află în căutarea dispozitivului exploziv, conform Interfax.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.