Bogdan Niculescu Duvăz: Abuzul în serviciu se aplică şi procurorilor

Abuzul în serviciu se aplică şi procurorilor, inclusiv procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat joi, 16 august 2012, deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz.

El a denunţat într-o conferinţă de presă „abuzurile pe care Procuratura le-a produs în ultimele zile” asupra cetăţenilor care au votat la referendum pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

„Procuratura a intervenit într-un mod absolut nejustificat şi incalificabil într-un sistem democratic, în intenţia de a crea pe de o parte impresia că votul a fost fraudat şi pe de altă parte pentru a timora cetăţenii. Este un gest incalificabil de folosire a unei instituţii de forţă a statului care trebuie să asigure un stat de drept în interes direct politic cu demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Un fapt fără precedent şi nici măcar la colectivizarea din anii ’50 procurorii nu au fost folosiţi în acest fel de puterea instalată atunci cu tancurile sovietice”, a susţinut Duvăz.

Potrivit acestuia, astfel de acţiuni demonstrează „cât de independentă este justiţia pe care o clamează Traian Băsescu”.

Deputatul PSD a subliniat că nimeni nu este mai presus de lege. „Şi procurorii trebuie să ştie că vor răspunde pentru abuz în funcţie iar dacă au primit ordin în acest sens, nu au nicio scuză că au executat ordine abuzive. O avertizez şi pe Laura Codruţa Kovesi că răspunderea penală îi atinge şi pe procurori”, a declarat Duvăz.

Bogdan Niculescu Duvăz a făcut în context un apel către cetăţenii care au fost „abuzaţi” să facă plângeri penale şi a arătat că aceştia vor primi asistenţă juridică în acest sens.

El a spus că, în ciuda faptului că se vorbeşte de peste 200 de cazuri de vot multiplu, aceste cazuri nu pot schimba faptul că au existat 7,5 milioane de cereri pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

„Toate abuzurile care se fac în această perioadă în încercarea de a susţine venirea la Cotroceni a preşedintelui demis nu vor rămâne nepedepsite în ţara asta”, a afirmat Duvăz, adăugând că România nu se mai poate întoarce de pe calea democraţiei europene şi nord-atlantice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.