Cum ne pregătim pentru colapsul economic: 12 întrebări pe care şi le pune oricine

Cum se poate pregăti cineva pentru un colaps economic? Ce ar trebui să facem cu banii? Cum ne putem asigura că familia noastră va fi bine? Cum ne putem pregăti dacă resursele noastre sunt extrem de limitate?

Odată ce oamenii înţeleg că economia mondială se prăbuşeşte şi va continua să se prăbuşească, următorul pas va fi, pentru majoritatea dintre ei, să se pregătească pentru furtuna ce vine. Şi de unde ar trebui să începem?

Adevărul este că nu ne confruntăm cu toţii cu acelaşi set de circumstanţe, aşa că pregătirea va fi diferită pentru fiecare individ. Există tutuşi câteva principii fundamentale de care putem ţine seama toţi. De exemplu, când vine o furtună financiară nu este momentul potrivit să arunci cu banii pe excursii şi jucării noi, menţionează Theeconomiccollapseblog.com.

Atunci când vremurile sunt dificile, fiecare ban câştigat din greu devine mult mai valoross şi trebuie să ne obişnuim să ne descurcăm cu resursele noastre limitate.

Această prosperitate de care ne bucurăm de zeci de ani şi care părea infinită nu ne-a dat nici un indiciu despre cum să ne comportăm în perioadele de colaps financiar. Putem învăţa multe din trecut, aşa că n-ar fi rău să punem mâna pe o carte ce redă viaţa din timpul marii crize din anii ’30.

O altă caracteristică cheie este flexibilitatea. Oricine a petrecut ceva timp în armată ştie că puţine planuri ies perfect. Pe măsură ce economia globală se prăbuşeşte, iar lumea devine un loc din ce în ce mai instabil, condiţiile se vor schimba rapid. Ce ar putea funcţiona foarte bine în această situaţie ar putea fi exact pasul greşit de acum 6 luni. Dacă nu eşti dispus să te adaptezi unei schimbări majore te vei confrunta cu multe dificultăţi în anii ce vin.

Cele mai comune întrebări pe care oamenii şi le pun despre cum să supravieţuiască colapsului economic sunt următoarele:

 

1. Cum să încep?

În 2008, atunci când criza financiară a lovit, care a fost cel mai mare pericol? Oamenii şi-au pierdut slujbele şi nu-şi mai puteau plăti facturile. Şi-au pierdut casele, iar unii dintre ei chiar şi vieţile. Nu vrem ca asta să ni se întâmple şi nouă. Aşa că e nevoie de un fond de urgenţă care să vă acopere cheltuielile cel puţin pentru 6 luni. Dacă nu mai ai un loc de muncă sau afacerea ta nu mai merge bine vei putea suprevieţui până când îţi vei da seama care va fi următoarea ta  mişcare. Dacă în prezent trăieşti de la un salariu la celălalt, eşti foarte vulnerabil.
Citeste continuarea…

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
1 Comentariu
  1. mihai spune

    pentru ca o mana de oameni au pus mana pe toate bogatiile pamantului si noua ne mai raman firimiturile, tot acest sistem daca ar fi sa fie desenat este o piramida, in varf exista cineva care detine puterea, controlul

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.