ÎNCEPE RĂZBOIUL: Israelul va ataca Iranul înainte de alegerile prezidenţiale din SUA

– Israelul este pregătit să atace Iranul înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, care vor avea loc pe 6 noiembrie, conform unui fost analist CIA, Ray McGovern, citat de cei de la businessinsider.com.

Israelul plănuieşte de luni de zile un atac asupra infrastructurilor nucleare ale Iranului, însă acesta ar putea avea loc chiar înainte de alegerile prezidenţiale din SUA. Ray McGovern, fost analist CIA, consideră că israelienii încearcă astfel să forţeze mâna americanilor care preferă ideea intensificării sancţiunilor împotriva Teheranului în detrimentul opţiunii militare.

McGovern mai crede că infrastructurile nucleare ale Iranului sunt doar un pretext de război, isralienii fiind mai mult deranjaţi de faptul că nu vor mai putea face jocurile în regiune. „Israelul este conştient că nu poate purta un război de la egal cu Iranul şi se bazează pe forţa militară a SUA”, afirmă McGovern.

Potrivit lui Matan Vilnai, fostul ministrul israelian al Apărării Pasive, Matan Vilnai, Israelul s-a pregătit pentru un scenariu de război de 30 de zile pe mai multe fronturi, care ar putea provoca, cel puţin, 500 de morţi. Vilnai a precizat că în prezent există truse anti-chimice şi anti-bactereologice pentru mai mult de jumătate din populaţia israeliană.

În plus, armata israeliană testează un sistem de alertă prin SMS pentru a putea avertiza populaţia în caz de atac cu rachete. Mai multe persoane din Ierusalim, Tel Aviv, Haifa şi alte câteva oraşe incluse în eşantionul de testare au primit pe telefonul mobil un SMS în limbile ebraică, arabă, engleză şi rusă cu textul ”Frontul intern de comandă: testarea sistemului de alarmă mobilă”. Sistemul de avertizare va fi probat timp de patru zile, după care va urma un test la nivelul întregii ţări, a explicat armata israeliană.

Ministerul de Externe iranian elimină posibilitatea unui atac israelian asupra instalaţiilor nucleare ale Iranului, în contextul reluării acestei idei în presa din Israel.

„Asistăm constant la astfel de declaraţii lipsite de raţiune şi apreciem că acum nu există o asemenea posibilitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Ramin Mehmanparast, într-o conferinţă de presă la Teheran.

„Chiar dacă unii din reprezentanţii acestui regim (israelian) ilegal pledează pentru o asemenea acţiune stupidă, Israelul nu şi-o poate permite deoarece ar avea de suferit consecinţe foarte grave”. Statul evreu are probleme interne şi Iranul nu acordă o prea mare importanţă eventualităţii unui atac israelian antiiranian, a insistat diplomatul iranian.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. argesanu spune

    doamne iarta-i ca nu stiu ce fac se demonstreaza ca america este imperiul raului,nu i-am iubit si nu ii voi iubi pt ce au facut romaniei cu perversitatea cunoscuta

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.