EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,13 RON
(-0.52%)
GBP
5,37 RON
(+0.03%)
CHF
4,47 RON
(+0.44%)
BGN
2,47 RON
(+0.41%)
BYN
1,69 RON
(-0.85%)
CAD
3,07 RON
(-0.28%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,92 RON
(+0.27%)
JPY
0,04 RON
(-0.02%)
CZK
0,18 RON
(+0.18%)
INR
0,05 RON
(-0.11%)

Israelul nu a luat încă decizia de a ataca Iranul

Ministrul american al apărării Leon Panetta a declarat că, din informaţiile de care dispune, nu ştie ca Israelul să se fi decis în privinţa unui eventual atac împotriva Iranului, subliniind pe de altă parte că „la nivelul comunităţii internaţionale există un asentiment puternic de a nu permite Teheranului să se doteze cu arma nucleară”, relatează Channel 10 al televiziunii israeliene.

„Momentul unor acţiuni militare împotriva Teheranului nu a sosit”, a subliniat Panetta, în opinia căruia încă nu au fost epuizate toate posibilităţile pentru rezolvarea diplomatică a problemei nucleare iraniene. „O astfel de posibilitate încă mai există”, a exclamat el.

În acelaşi timp, generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major Interarme american, consideră că un atac aerian israelian împotriva instalaţiilor nucleare ale Iranului nu va duce la eliminarea completă a programului nuclear al Teheranului.

„În baza capacităţilor militare ale Israelului se poate spune că Israelul poate încetini dezvoltarea programului nuclear iranian, dar nu-l poate distruge complet”, a evidenţiat generalul Martin Dempsey, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Pentagon.

Cu toate acestea, potrivit Channel 10, oficiali americani şi israelieni au început deja să se ocupe de organizarea unei întrevederi între preşedintele american Barack Obama şi premierul israelian Benjamin Netanyahu, la care se aşteaptă ca SUA să garanteze Israelului că în cazul unui atac împotriva Iranului, SUA se vor implica de o manieră militară pentru a opri încercările Iranului de a se dota cu arma nucleară către iunie anul viitor, dacă până atunci Republica Islamică nu-şi va fi suspendat programul nuclear.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata