EUR
4,84 RON
(+0.09%)
USD
4,10 RON
(+0.08%)
GBP
5,37 RON
(-0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.26%)
BGN
2,47 RON
(+0.3%)
BYN
1,67 RON
(+0.3%)
CAD
3,08 RON
(-0.27%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,95 RON
(-0.23%)
JPY
0,04 RON
(-0.06%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,05 RON
(-0.06%)

Liberalul Teodor Atanasiu a fost audiat la DNA Cluj într-un dosar privind referendumul

Deputatul liberal Teodor Atanasiu, liderul PNL Alba, a fost audiat joi, 16 august 2012, la sediul DNA Cluj într-un dosar privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, după cum a declarat acesta la ieşirea de la audieri.

Atanasiu a spus că a fost audiat ca învinuit, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene Alba a PNL şi că procurorii l-au întrebat ceva legat de „cumpărare de voturi sau cumpărare de influenţă ca să meargă lumea la vot”.

„Am înţeles că pe toată Transilvania noi liberalii am făcut o lovitură de stat să ducem lumea de vot, (…) că am folosit bani sau alte mijloace (…) ceva autoturisme sau autocare sau nu ştiu ce să ducem lumea la vot şi asta a influenţat în mod nefast căderea lui Traian Băsescu şi viitorul României. (…) Acuzaţia este că am folosit mijloace băneşti şi autoturisme sau automobile de diverse dimensiuni pentru a duce oameni la vot şi a influenţa rezultatul referendumului”, a afirmat Atanasiu.

Liberalul consideră că este vorba despre „un atac politic să demonstreze ceea ce spune ambasadorul SUA, ceea ce spune cancelarul Germaniei, ceea ce spune Traian Băsescu, ceea ce spun cei de la PDL că de fapt nu 7,5 milioane de români îl vor jos pe Băsescu, ci mult mai puţini”.

Teodor Atanasiu a precizat că nu cunoaşte nimic despre aceste învinuiri că nu şi le însuşeşte şi a menţionat că miercuri seara a găsit în cutia poştală de la domiciliul său din Alba Iulia mandatul de prezentare la DNA Cluj.

Fiul vitreg al ministrului Apărării Naţionale, liberalul Corneliu Dobriţoiu, este vizat într-un dosar al DNA Cluj în legătură cu referendumul, alături de liberalul Teodor Atanasiu, au relatat joi surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Corneliu Dobriţoiu, urmează să fie audiat la DNA Cluj pentru a clarifica aspecte ce privesc referendumul din 29 iulie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata