Mitt Romney îl acuză pe Barack Obama că desfăşoară o „campanie de ură”

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Mitt Romney, l-a acuzat miercuri, 15 august 2012, pe Barack Obama că desfăşoară o „campanie de ură”, ilustrând turnura agresivă luată de campania electorală americană, scrie AFP.

Miercuri dimineaţă, a doua zi după un agresiv schimb de replici între cele două tabere, Mitt Romney şi-a reluat atacurile împotriva democraţilor, acuzându-i la postul de televiziune CBS că desfăşoară o campanie „centrată numai pe dezbinare, atacuri şi plină de ură”.

„Campania mea se concentrează asupra necesităţii de a pune din nou America la muncă şi de a crea o mai strânsă unitate în această ţară, sursa dintotdeauna a vitalităţii şi forţei Statelor Unite”, a subliniat el, ripostând la afirmaţiile echipei lui Barack Obama care calificase în ajun argumentele sale ca „aberante”.

Mitt Romney a denunţat şi marţi „campania de ură” a democraţilor, după declaraţiile vicepreşedintelui Joe Biden care, în fostul stat sclavagist Virginia, spusese că propunerile candidatului republican în privinţa băncilor echivalează cu „a pune din nou în lanţuri picioarele” americanilor.

„Preşedintele dă impresia că doreşte să se agaţe de putere şi cred că ar face orice pentru a fi reales”, a afirmat Romney miercuri la postul CBS.

Referindu-se la declaraţiile lui Joe Biden, fostul guvernator de Massachusetts a avertizat că ele nu fac decât „să afunde şi mai mult Casa Albă”: reprezintă „un exemplu în plus al voinţei de a dezbina (oamenii) pentru a evita discuţiile despre problemele reale”.

Echipa lui Barack Obama a reacţionat la noile atacuri ale lui Mitt Romney, reamintind că acesta a câştigat primarele republicane în parte datorită campaniilor publicitare în care şi-a denigrat adversarii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.