Percheziţii vizând o grupare de evazionişti care a prejudiciat bugetul statului cu peste un milion de lei

Poliţiştii efectuează cinci percheziţii în judeţul Olt vizând destructurarea unei grupări infracţionale care a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu peste un milion de lei prin evaziune fiscală, a afirmat, joi, 16 august 2012, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Alexandru Niculae.

„Poliţia Capitalei, Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) sector 4 face cinci percheziţii în judeţul Olt. Este vizată destructurarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală şi înşelăciune. Membrii grupării făceau achiziţii şi vânzări de bunuri fără a le înregistra în contabilitate, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului român cu peste un milion de lei. Mai mult, ofiţerii de investigare a fraudelor au date că membrii grupării au încheiat în urmă cu doi ani un contract prin care se obligau să vândă mănuşi de protecţie împotriva focului şi extinctoare către o unitate şcolară din Bucureşti. 400.000 de lei au fost plătiţi în contul acestei tranzacţii, suspecţii nu au mai livrat bunurile”, a declarat Niculae.

Potrivit acestuia, membrii grupării vor fi conduşi la sediul SIF sector 4 pentru audieri şi continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.