Voi accepta orice decizie a Curţii Constituţionale

Premierul român Victor Ponta s-a arătat dispus, într-un interviu acordat cotidianului economic german Handelsblatt, să coopereze cu preşedintele suspendat Traian Băsescu în cazul în care Curtea Constituţională va decide că referendumul din 29 iulie nu a fost valid.

„Voi respecta orice decizie /a Curţii Constituţionale/”, a declarat Ponta. Şeful executivului de la Bucureşti a recunoscut că lupta pentru putere a dăunat imaginii ţării sale.

„Bineînţeles că reputaţia României a fost afectată”, a mai spus Ponta, subliniind că el însuşi s-a reţinut de la a mai lansa atacuri la adresa lui Traian Băsescu după referendum.

„În opinia mea, referendumul a pus capăt crizei politice”, a afirmat premierul.

Totodată, prim-ministrul român a apreciat că „majoritatea instituţiilor şi mass-media europene sunt victime ale unei campanii de dezinformare bine puse la punct de oamenii lui Băsescu. Şi vă spun şi de ce: la nivel naţional el era foarte nepopular şi a pierdut lupta.”

În pofida consecinţelor în plan economic ale disputei politice de la Bucureşti, Ponta s-a arătat convins că România nu depinde de ajutorul financiar din partea FMI şi UE: „Nu, categoric nu vom avea nevoie de cele 5 miliarde euro din acordul preventiv – cu excepţia cazului în care zona euro se va confrunta cu probleme ce nu pot fi anticipate”, a mai spus Ponta.

„Vom apela în continuare la pieţele financiare, situaţia este stabilă”, a conchis el.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.