Acţiunile Facebook au pierdut jumătate din valoare în trei luni

Acţiunile reţelei de socializare Facebook au coborât joi, 16 august 2012, la o nouă valoare record, coborând pentru prima dată sub pragul de 20 de dolari, ceea ce înseamnă că în cele trei luni care au trecut de la cotarea sa publică iniţială în luna mai titlurile Facebook au pierdut aproape 50% din valoare, transmite AFP.

Peste 270 milioane acţiuni Facebook au devenit disponibile la tranzacţionare joi, ceea ce a precipitat o scădere de 6,27% a acţiunilor reţelei de socializare până la 19,87 dolari per acţiune, comparativ cu preţul de 38 de dolari per acţiune înregistrat cu ocazia cotării publice iniţiale din data de 18 mai.

În consecinţă, capitalizarea bursieră a Facebook a scăzut până la aproximativ 42,5 miliarde de dolari de la o valoare maximă de 104 miliarde de dolari.

Analiştii subliniază că ceea ce s-a întâmplat joi ar putea să se repete şi în luna noiembrie, când aproximativ 1,2 miliarde acţiuni Facebook vor deveni disponibile la tranzacţionare.

Fondatorul şi directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, va putea să-şi vândă şi el acţiunile începând din luna noiembrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.