CE a aprobat finanţarea nerambursabilă din fonduri europene pentru proiectul „Construcţia autostrăzii Timişoara – Lugoj”

Comisia Europeană a aprobat finanţarea nerambursabilă din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru proiectul „Construcţia autostrăzii Timişoara – Lugoj şi variantei de ocolire a oraşului Timişoara la standard de autostradă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, transmis vineri, 17 august 2012.

Valoarea totală eligibilă a cererii de finanţare este de 248,147 milioane de euro, din care co-finanţarea de la Uniunea Europeană prin contribuţia nerambursabilă din Fondul de Coeziune este de 210,925 milioane de euro, iar 37,222 milioane de euro reprezintă contribuţia de la bugetul de stat.

Proiectul are drept obiectiv proiectarea, supervizarea şi construcţia unei autostrăzi (2×2) între oraşele Timişoara şi Lugoj, în lungime de 25,625 km şi a unei variante de ocolire a oraşului Timişoara la standard de autostradă în lungime de 9,5 km.

Proiectul prevede construcţia a 13 poduri, 19 pasaje, două noduri rutiere şi trei zone de parcare şi servicii. Prin construcţia autostrăzii Timişoara – Lugoj şi a variantei de ocolire a oraşului Timişoara se estimează o reducere a timpului de călătorie la 18,3 minute si o creştere a vitezei medii de deplasare la 115 km/h.

Acest proiect a fost depus în cadrul Axei Prioritare nr. 1, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii rutiere de-a lungul axei prioritare TEN-T nr.7”.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!