Cel mai bun test pentru cancerul oral: „citirea” limbii

– Dr. Jonathan B. Levine, expert în stomatologie adept al inovaţiei în domeniu aduce în discuţie importanţa examenului oral periodic pentru a detecta cancerul oral sau alte probleme majore de sănătate, relatează [block]0[/block]

Deşi cancerul oral este tratabil, acesta omoară o persoană la fiecare oră. Din nefericire 60% dintre cazurile de cancer oral sunt descoperite prea târziu. Boala este uşor de identificat, printr-o examinare rapidă a limbii, şi poate fi tratat şi chiar îndepărtat în procent de 80-90%, dacă este decoperit la timp.

Cele mai comune 3 simptome şi cauze pe care le putem identifica atunci când „citim” limba cuiva sunt:

  • Leziunile: sunt, de cele mai multe ori, indicatori ai cancerului bucal
  • Ulceraţiile: tind să coincidă cu un nivel ridicat de stres
  • Stat alb subţire: gazda ideală a bacteriilor infecţiose

Cititul limbii este doar una dintre modalităţile prin care putem identifica problemele de sănătate prin simpla observaţie a unei părţi din organismul nostru. Potrivit experţilor chinezi, un doctor bun poate identifica 70% dintre problemele de sănătate ale unui persoane, prin simpla examinarea a feţei acesteia.

Aceştia se referă la o practică medicală numită mien shiang sau mien xiang, originară din China şi veche de aproape 3000 de ani. Cel mai incredibil aspect al acestei filosofii de diagnosticare este că poate fi folosită pentru a preveni bolile.

Experţii susţin că problemele de sănătate descoperite prin cititul feţei nu sunt bătute în piatră, reprezentând doar simple semne de avertizare. Le putem citi, iar apoi putem face modificările necesare pentru a ne proteja sănătatea pe termen lung.

Iniţial, călugurii taoişti vindecători foloseau această tehnică, iar în zilele noastre este cel mai des întâlnită în rândul celor care practică medicina tradiţională chineză.

În Vest, cercetările clinice au ignorat destul de mult „citirea feţei” ca metodă medicală. Totuşi au fost identificate corelaţii semnificative între curba diagonală de la lobul urechii şi boala arterelor coronare la persoanele cu vârsta până în 70 de ani.

Să sperăm că succesul acestei tehnici de diagnosticare a cancerului oral în fază incipientă va trezi interesul doctorilor şi vor fi luate în considerare numeroasele beneficii ale acesteia.

Traducere şi editare: Cătălina Rusin

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.