Doi militari americani ucişi de un ofiţer de poliţie afgan

Doi militari americani au fost ucişi vineri, 17 august 2012, de un ofiţer de poliţie afgan în sud-vestul ţării, a anunţat forţa internaţională a NATO (Isaf), un nou episod în valul de atacuri comise de membri ai forţelor de securitate afgane împotriva aliaţilor lor occidentali, informează Associated Press şi AFP.

Atacatorul a fost ucis, a precizat Isaf. Aceste atacuri armate, din ce în ce mai numeroase în ultima perioadă, stârnesc îngrijorarea Isaf, însărcinată să pregătească forţele afgane pentru a putea asigura singure securitatea ţării în condiţiile în care trupele NATO se pregătesc să părăsească Afganistanul la sfârşitul lui 2014.

Atacul armat – comis, potrivit poliţiei locale, de un afgan recrutat în urmă cu cinci zile – este cel de-al şaselea incident similar petrecut în două săptămâni.

Incidentul a avut loc în provincia Farah, a declarat Jamie Graybeal, un purtător de cuvânt al coaliţiei internaţionale. Atacatorul era membru al Poliţiei Locale din Afganistan, o forţă de apărare antrenată de către forţele internaţionale, din care fac parte şi trupe speciale americane.

Graybeal a precizat că cei doi militari americani au murit înainte ca atacatorul afgan să fie împuşcat mortal.

Atacul a survenit în jurul orei 8,00 vineri, după ce forţele americane au ajuns în satul Kinisk pentru a antrena membri ai poliţiei locale, a declarat şeful poliţiei provinciale Agha Noor Kemtoz. El l-a identificat pe atacator ca fiind Mohammad Ismail, un bărbat de 30 de ani, recrutat în program cu cinci zile în urmă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.