EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Teodor Atanasiu, urmărit penal pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase de natură electorală

0
Deputatul Teodor Atanasiu, preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Alba, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, arată DNA într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

În acelaşi dosar, procurorii Serviciului Teritorial Cluj au început urmărirea penală pentru infracţiuni similare faţă de Dumitru Samson, Cristian Bogdan Măgurean, reprezentant al unei societăţi comerciale de pază şi protecţie, Gheorghe Grosu, Radu Stelian Rus şi Nicuşor Ştefan Hanzi.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii cu privire la faptul că, în cursul lunii iulie, învinuitul Atanasiu în înţelegere cu învinuitul Samson, a iniţiat o acţiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania şi Banat la referendumul din 29 iulie prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani şi alte foloase materiale.

„Concret, s-a stabilit că, în cursul dimineţii de 29 iulie, în înţelegere cu Teodor Atanasiu, Dumitru Samson a apelat la sprijinul învinuitului Măgurean (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relaţii în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acţioneze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educaţie) iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localităţi de pe raza judeţelor Alba, Cluj, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Arad, Timiş grupuri de interlopi care să fie pregătiţi să intervină, la nevoie, în locaţiile unde se solicită sprijin”, susţin anchetatorii.

DNA precizează că Bogdan Măgurean a acţionat în sensul celor stabilite, în condiţiile în care i s-a pus la dispoziţie un spaţiu din sediul organizaţiei PNL Cluj Napoca, iar Dumitru Samson l-a pus în legătură cu mai mulţi lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul în acelaşi scop.

„Măgurean Bogdan, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votanţii de pe raza acestor judeţe, cărora le-a transmis promisiunile făcute de învinuitul Samson Dumitru, constând în bani şi alte foloase materiale. Toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost îndeplinite la sfârşitul zilei de 29 iulie şi în zilele următoare, banii fiind transmişi lui Măgurean de Dumitru Samson, iar, pe de altă parte, Teodor Atanasiu, prin intermediar, a remis o sumă de bani învinuitului Grosu „, se arată în comunicat.

De asemenea, s-a mai stabilit că, în schimbul sprijinului acordat, învinuitul Samson i-a promis învinuitului Măgurean că va utiliza influenţa de care se bucură la nivelul ministerelor şi îi va influenţa pe funcţionari să acorde contracte firmei de pază şi protecţie reprezentate de acesta.

Sursa citată mai menţionează că învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.