Dispozitive care controlează mintea: ce invenţii au fost brevetate în ultima vreme?

– Subiectul controlului mintal este privit cu scepticism. Scepticii vor râde, vor ridiculiza şi vor comenta că este vorba despre o noţiune stupidă şi îi vor acuza de nebunie pe cei care o studiază.

O incursiune în universul brevetelor pentru invenţii referitoare la controlul mintal poate dovedi progresul tehnologiei care ne controlează mintea.

Producerea stimulilor care sporesc pulsul electromagnetic ce induce stimularea este scopul primar al controlului minţii, relatează Setyoufreenews.com.

Iată doar câteva dintre invenţiile brevetate în acest domeniu, în ultimul timp:

 

Manipularea sistemului nervos prin către câmpurile electromagnetice din monitoare

Hendricus Loos, 14 ianuarie, 2003

Au fost observate efecte psihosociale la subiecţii umani ca răspuns la stimularea pielii prin câmpuri electromagnetice slabe care pulsează cu anumite frecvenţe, apropiate de 1/2 Hz sau 2.4 Hz pentru a provoca o rezonanţă senzorială.

Multe dintre monitoarele computerelor şi tuburile televizoarelor emit, atunci când afişează imaginea, câmpuri electromagnetice care au suficientă amplitudine pentru a produce o asemenea stimulare. Este astfel posibilă manipularea sistemului nervos al unui subiect, prin imaginile afişate pe un monitor sau la televizor.

Pentru acesta din urmă, imaginea pulsată poate fi inclusă în program sau poate fi suprapusă prin modularea unui flux video. În cazul anumitor monitoare, câmpurile electromagnetice sunt capabile să provoace rezonanţe senzoriale la subiecţii aflaţi în apropiere, chiar şi dacă imaginile sunt furnizate prin  impulsuri cu intensitate subliminală.

Poate fi aceasta o dovadă a existenţei efectelor negative ale televizoarelor HD?

 

Metoda şi dispozitivul care produc starea de spirit dorită

Bruze Katz, 3 decembrie 2002

Metoda şi dispozitivul care îi induc unei persoane starea de spirit dorită se referă la modalităţi de monitorizare şi analiză a stării mintale, în timp ce un set de magneţi produce câmpuri care modifică această stare.

Un sistem de calcul modifică diferiţi parametrii ai câmpurilor electromagnetice cu scopul eliminării decalajului dintre starea de spirit actuală şi cea dorită. Procesul de feedback operează continuu până când decalajul este redus sau eliminat.

 

Metoda şi aparatul care tratează halucinaţiile auditive

Manuel Karell, 6 august 2002

Stimularea unuia sau mai multor nervi vestibulocohleari sau regiuni cohleare va trata, preveni şi controla halucinaţiile auditorii.

 

Dispozitivul portabil care amplifică sunetele, pentru a putea fi percepute de oameni

William Gerosa, 30 iulie 2002

Este vorba despre un dispozitiv portabil care dectează sunetele ce nu pot fi auzite de către oameni. Acesta include un ansamblu de circuite format dintr-un microfon care primeşte sunetul ultrasonic, un amplificator de tensiune joasă care îmbunătăţeşte semnalul dat de microfon, alte două amplificatoare care oferă şi mai multă putere semnalului şi un difuzor care generează un sunet ce poate fi perceput de către urechea umană.

 

Metoda şi aparatul pentru analiza răspunsului neurologic la stimulii ce induc emoţii

Richard Patton, 18 septembrie 2011

Metoda determină măsura în care răspunsul la emoţii diferă în funcţie de conţinutul vizual al stimulului, cum ar fi o prezentare a unei reclame. Subiectul observă prezentarea pentru o anumită perioadă de timp, iar o cale de comunicare este stabilită între subiect şi dispozitivul ce detectează sau analizează frecvenţele creierului.

Fiecare variaţie a frecvenţelor şi procentul cu care se schimbă intensitatea la perioade regulate  sunt măsurate în timpul vizionării. Procentele de schimbare sunt apoi folosite pentru a construi un grafic al punctelor-cheie  care indică ce tip de reacţii emoţionale are subiectul la acea prezentare.

 

Dispozitivul de modificare a comportamentului

John Rose, 10 iulie 2011

Modifcarea comportamentului se produce sub hipnoză, atunci când subiectul este într-o stare de relaxare.

În timpul hipnozei, se activează un dispozitiv care crează o stimulare perceptibilă, aceasta fiind asociată cu partea de viziualizare a comportamentului îmbunătăţit, redată printr-o înregistrare audio sau video.

După hipnoză, utilizatorul poate reactiva dispozitivul de fiecare dată când doreşte să-şi îmbunătăţească o performanţă sportivă, de exemplu.

Traducere şi editare: Cătălina Rusin

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.