Băieţii „şi mai deştepţi” de la „Hidroserv” au intrat în atenţia lui Moise Guran

– În emisiunea „Ora de business” de pe TVR2, prezentatorul a cerut telespectatorilor să ţină minte numele „puiului“ companiei „Hidroelectrica”, societatea „Hidroserv Bistriţa” SA Piatra Neamţ, promiţând că va face investigaţii pentru o ediţie viitoare

„Hidroserv Bistriţa“ SA Piatra Neamţ, societatea de service desprinsă din „Hidroelectrica“, este în centrul unor investigaţii realizate de echipa redacţională aflată în spatele emisiunii „Ora de business“, difuzată seara, de la ora 20.30, pe TVR2, după cum a anunţat prezentatorul acesteia, Moise Guran, în ediţia de luni, 13 august (de la minutul 23). Conform acestuia, atenţia publicului a fost focalizată pe băieţii deştepţi care au avut contracte cu „Hidroelectrica“, în timp ce alţi băieţi, şi mai deştepţi, care au contracte şi mai avantajoase cu „puii“ companiei, au rămas în umbră.

Referirea la „Hidroserv“ a fost făcută în contextul în care administratorul judiciar al „Hidroelectrica“, Remus Borza, a anunţat „închiderea sezonului de vânătoare la băieţii deştepţi“, fără a menţiona rezultatele renocierilor cu aceştia.

„Mai interesant este faptul că administratorul judiciar s-a gândit să decreteze, ascultaţi-mă cu atenţie, «închiderea sezonului de vânătoare la băieţii deştepţi». Neinspirată declaraţie! Dincolo de faptul că acest administrator se expune şi expune şi «Hidroelectrica», s-ar putea ca el însuşi să nu fi descoperit nişte băieţi şi mai deştepţi, care să fi scăpat mai departe, căpuşând «Hidroelectrica»“, a spus Moise Guran.

În continuare, a fost prezentată declaraţia lui Remus Borza referitoare la contractele de felul celor pe care le derulează „Hidroserv Bistriţa” SA.

„Rămân în aval acele contracte de mentenanţă, de retehnologizare, chiar şi de investiţii la care devizul este umflat şi de două-trei ori. Nici un manager, fie că îl aduci de la Londra sau îl aduci de la Washington, nu poate să facă curăţenie într-o societate cu capital de stat. De ce? Pentru că găseşti aceleaşi contracte împovărătoare, pe care nu poate să le denunţe sau dacă vrea să le denunţe plăteşte sute de milioane de euro penalităţi, că acele contracte au fost făcute de avocaţi deştepţi ai unor băieţi deştepţi“, a declarat Remus Borza, administrator judiciar al „Hidroelectrica“.

Plecându-se de la aceste afirmaţii, comentariul emisiunii a făcut referiri directe la societatea cu sediul în Piatra Neamţ. „De fapt, lucrurile sunt mai complicate de atât. În timp ce «Hidroelectrica» s-a aflat permanent sub lupa publică, puii săi, cum ar fi de exemplu «Hidroserv», sunt mult mai vizate de contracte suspecte, mai ferite însă de ochii publicului“.

Pe un ton ameninţător, Moise Guran a promis dezvăluiri într-o ediţie viitoare. „Aţi reţinut numele «Hidroserv»? Ţineţi-l minte, că sigur va mai veni vorba de el, poate mai curând, poate mai încolo. Mai căutăm, mai investigăm…“

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.