Boc a dat o ordonanţă conform căreia românii cu domiciliul în străinătate nu figurează pe listele permanente de vot

Premierul Victor Ponta a declarat luni, 20 august 2012, că fostul şef al Guvernului, Emil Boc, a dat în 2009 o ordonanţă conform căreia românii care au domiciliul în străinătate nu figurează pe listele permanente de vot.

Ponta a precizat că nu a radiat pe nimeni de pe aceste liste şi a arătat că actualizarea listelor se face, conform legii, de către primari.

„Continui să susţin şi pentru oamenii cu mai puţină pregătire şi pentru cei cu mai multă pregătire, de la care am mai multe aşteptări – actualizarea listelor, conform legii, se face de către primari, nu se face de către alte instituţii. Doi – nu scoate nimeni de pe listă cetăţeni cu domiciliul în străinătate, pentru simplul motiv că în baza Ordonanţei date de guvernul Boc – dl. Boc habar n-are ce ordonanţă a dat – dar a dat în 2009 o ordonanţă foarte clară care a spus ‘cetăţenii români cu domiciliul în străinătate nu sunt pe listele de vot permanente’. Acum, faptul că ei nu ştiu ce legi au adoptat, nu este un lucru imputabil nouă”, a precizat premierul, la sediul central al USL.

Citeste si:  Informare de vreme caniculară în intervalul 17-19 septembrie, în întreaga ţară; temperaturile pot ajunge vineri la 37 grade

Acesta a menţionat că toate cifrele, bazate pe documente, vor fi transmise luni către Curtea Constituţională.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close